Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2020. Március 17. 11:53, kedd | Helyi
Forrás: Csányi József

Tájékoztató félegyházi kereskedők, vendéglátók és szolgáltatók részére

Tájékoztató félegyházi kereskedők, vendéglátók és szolgáltatók részére

Tisztelt Félegyháziak! Tömegesen érkeznek megkeresések az üzletek nyitvatartásának és működésének korlátozásával kapcsolatban.

Nagyon sok fodrász, kozmetikus és más hasonló jellegű szolgáltató is érdeklődik. Segítségül összefoglaltuk az információkat:

• Üzletek, boltok

Kizárólag az emberi táplálkozásra szánt élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzletek, továbbá a gyógyszertárak, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, az üzemanyag-töltőállomások és a dohányboltok maradhatnak nyitva 15.00 órán túl. Az állateledel boltoknak és a takarmányboltoknak is be kell zárniuk. A bezárást, tehát a nyitvatartás változását nem kell a jegyzőnek bejelenteniük!

• Vendéglátás

A korlátozás értelmében vendéglátó üzletben (például kávézó, étterem) 15.00 órától hajlani 06.00 óráig csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ebben az időszakban csak az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára korlátozódóan tartózkodhat más a vendéglátó üzletben. Tehát elvitel céljából mindenki nyitva lehet 15.00 óra után is, de kizárólag csak a megrendelésre és az átvételre engedjenek be vevőket. A többiek az utcán várakozzanak. Kávét, üdítőt felszolgálni tilos! A lángossütők működhetnek.

• Kozmetikusok, fodrászok, szoláriumok, műkörmösök, szempillások és szolgáltatók

A korlátozások szolgáltatásokra nem vonatkoznak, azonban nagyon kérem Önöket, hogy a saját és vendégeik érdekében fokozottan tartsák be a biztonsági előírásokat, és az üzletben több vendég lehetőleg egyszerre ne tartózkodjon.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.