Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 04. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tájékoztató a központi korlátozó intézkedések félegyházi hatásairól

Tisztelt Félegyháziak!

A mai kormányinfón történt bejelentések alapján városunkban a következő szabályok lépnek életbe március 8- tól (hétfőtől):

  • valamennyi óvoda és általános iskola bezár április 7-ig. Ahol eddig az önkormányzat biztosította az étkezést, ott a napi háromszoros étkezés lehetőségét továbbra biztosítani fogjuk minden igénylő gyermek részére. A szülőknek holnapig az adott intézményben nyilatkozniuk kell, hogy igénybe kívánják-e venni az étkeztetést. A szabályok miatt a tízórait csak külön lehet elvinni az intézményekből minden nap 9-10 óráig. Az ebédet saját ételesben fél 12-13 óráig lehet elvinni az uzsonnával együtt. Aki a tízórait vagy az uzsonnát nem igényli, csak az ebédet, arra is lehetőséget adunk. (Azokban az intézményekben, ahol nem az önkormányzat biztosítja az étkeztetést, kérem a szülőket érdeklődjenek az adott intézményben az ott alkalmazott szabályokról.)
  • A március 14-i állat- és kirakodóvásárunk elmarad.

Március 8- Március 22-ig:

  • A központi előírás alapján Félegyháza teljes közigazgatási területén kötelező lesz a maszkhasználat.
  • magánegészségügyi szolgáltatók kivételével minden szolgáltatás szünetel
  • Az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak kivételével minden üzletnek zárva kell tartania. A Béke téri külső piac és a vásártéri használtcikk piac zárva lesz.
  • A konditermeknek teljesen be kell zárniuk

A mostani tájékoztatásom Gulyás miniszter úr szóbeli tájékoztatóján alapul, az írásos kormány-rendelet megjelenése után a rendelkezések még változhatnak.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!


Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.