Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 12. 19:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Tájékoztató a Komplex telep-programról

Tájékoztató a Komplex telep-programról

Sajtótájékoztatóra várták ma (március 12-én) a média munkatársait az Alpári út 1/b szám alatt üzemelő Csillag Szolgáltatópontba. A nyertes projekt aktualitásairól Farkas Mihály projektmenedzser beszélt a résztvevőknek.

Ahogyan az köztudott a „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” címet viselő pályázat keretében az érintett településrész komplex rehabilitációja kezdődött meg 2013 novemberében. A kétéves projekt célja a szegregált lakókörnyezetben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának, integrációjának segítése, valamint foglalkoztatási és társadalmi aktivizálásának növelése. Célcsoportja a Kiskunfélegyháza Délibáb utcai és Alpári út 1. szám alatti lakói. Az Európai Unió pénzügyi forrásainak bevonásával a szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemek, továbbá a lakhatási körülmények javítására irányuló törekvések a projektben résztvevők életkörülményeik javulását segítik elő.

A sajtótájékoztatón Farkas Mihály projektmenedzser elmondta, hogy a mai nap folyamán került értékelésre a komplex telep-program első éves szakmai beszámolója. A programigazgató tanács a közösségi beavatkozási tervet vizsgálta felül, melyben helyet kapott az elmúlt egy év beszámolója is. Az önkormányzat számtalan programot valósított meg (szülői csoportos beszélgetések, egészségfejlesztő nap, családi délután, 3-6 év közötti gyermekek korai fejlesztése gyógypedagógus bevonásával, konfliktuskezelési-, drogprevenciós előadás, szűrőnap, álláskereső klub, állásbörze stb.) – mondta el Farkas Mihály. Az elmúlt év novemberétől a Roma Kisebbségi Egyesület bevonásával még több közösségi programot szerveznek a pályázat keretében. Így például volt négy családi nap egy táncház. Idén pedig körzetismereti tábor, budapesti kirándulás, családi nap, sport rendezvények és informatikai tábor színesíti a projektben résztvevők mindennapjait – derült ki a sajtótájékoztatón.

A telep-program utolsó képzése a „Kerti munkás, ökológiai termesztési ismeretek, háztartási ismeretek” március 13-án indul – emelte ki Farkas Mihály. A 6 hónapos képzésen 12 fő vesz részt, akik a tanulmányaik során 3 modult sajátítanak el a Tűr István Képző és Kutató Intézet segítségével. A gyakorlati helyszín a Csillag Szolgáltatópont, illetve a Délibáb utca jobb oldali része, ahol gyümölcsfák, zöldség- és növénykultúrák kerülnek elültetésre és gondozásra. Aki elvégzi ezt a képzést OKJ-s végzettséggel gazdagodik, valamint a képzés ideje alatt megélhetési támogatást is kapnak a résztvevők. A telep-program így ad egyszerre megélhetést és teremt szellemi értéket a résztvevőknek – tette hozzá a projektmenedzser.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.