Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2020. November 11. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

A kormány tegnapi döntése értelmében a 10.000 fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.
Én nagyon komolyan veszem a járvány elleni védekezést, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy felesleges indokolatlanul szigorú és betarthatatlan szabályokkal terhelni Önöket, inkább életszerű és bárki számára könnyen végrehajtható döntést kell hoznom a városra vonatkozóan. Ezek alapján holnaptól (2020. november 12. csütörtök reggel 5 órától) a következő szabályok lesznek érvényesek a város területére:

Piacnapokon (kedden, pénteken, és vasárnap) 6- 12 óráig kötelező maszkot viselni a Béke téren. A piac, valamint a vásártér területén nyitvatartási időben kötelező a maszkviselés.

Kötelező maszkot viselni a központi buszpályaudvar és vasútállomás teljes területén, valamint a busz és vasúti várakozóhelyek területén és azok 5 méteres körzetében.
Kötelező maszkot viselni valamennyi bölcsőde, óvoda, általános iskola 50 méteres körzetében gondozási, nevelési napokon reggel 7-8 óra és délután 15-17 óra között.
A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

Nem teszem kötelezővé, de kérem sorban állás közben használjanak maszkot olyan helyeken, ahol jellemzően az utcán kell várakozni (például a két posta, a bankok, gyógyszertárak és az okmányiroda előtt), valamint a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, bevásárlókocsik közelében, ahol nagyobb tumultus szokott lenni.
Néhány további információ:

Olyan vendéglátóhelyeknek, amelyek nem végeznek étel kiszállítást, és elvitelre sem lehet tőlük ételt vásárolni (pl. kocsmák, bárok) zárva kell tartaniuk.

A Petőfi téri karácsonyi vásár a kormány döntése értelmében elmarad.

A kutyafuttatót nem zárjuk be.

A házhozszállítást is végző vállalkozásokra (éttermekre, pizzériákra) az értelmezésem szerint nem vonatkozik a 7 órai zárvatartási szabály. Javaslom részükre, hogy fél 8-ig még teljesítsenek elvitere történő ételrendeléseket, fél 8 után pedig kiszállítást végezzenek. Az ott dolgozó alkalmazottakra, futárokra nem vonatkozik a kijárási tilalom, mivel munkát látnak el. A munkavégzést a munkáltatónak írásban kell igazolnia.

Természetesen amennyiben bármilyen változás történik, arról haladéktalanul tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.