Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 11. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

A kormány tegnapi döntése értelmében a 10.000 fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.
Én nagyon komolyan veszem a járvány elleni védekezést, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy felesleges indokolatlanul szigorú és betarthatatlan szabályokkal terhelni Önöket, inkább életszerű és bárki számára könnyen végrehajtható döntést kell hoznom a városra vonatkozóan. Ezek alapján holnaptól (2020. november 12. csütörtök reggel 5 órától) a következő szabályok lesznek érvényesek a város területére:

Piacnapokon (kedden, pénteken, és vasárnap) 6- 12 óráig kötelező maszkot viselni a Béke téren. A piac, valamint a vásártér területén nyitvatartási időben kötelező a maszkviselés.

Kötelező maszkot viselni a központi buszpályaudvar és vasútállomás teljes területén, valamint a busz és vasúti várakozóhelyek területén és azok 5 méteres körzetében.
Kötelező maszkot viselni valamennyi bölcsőde, óvoda, általános iskola 50 méteres körzetében gondozási, nevelési napokon reggel 7-8 óra és délután 15-17 óra között.
A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

Nem teszem kötelezővé, de kérem sorban állás közben használjanak maszkot olyan helyeken, ahol jellemzően az utcán kell várakozni (például a két posta, a bankok, gyógyszertárak és az okmányiroda előtt), valamint a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, bevásárlókocsik közelében, ahol nagyobb tumultus szokott lenni.
Néhány további információ:

Olyan vendéglátóhelyeknek, amelyek nem végeznek étel kiszállítást, és elvitelre sem lehet tőlük ételt vásárolni (pl. kocsmák, bárok) zárva kell tartaniuk.

A Petőfi téri karácsonyi vásár a kormány döntése értelmében elmarad.

A kutyafuttatót nem zárjuk be.

A házhozszállítást is végző vállalkozásokra (éttermekre, pizzériákra) az értelmezésem szerint nem vonatkozik a 7 órai zárvatartási szabály. Javaslom részükre, hogy fél 8-ig még teljesítsenek elvitere történő ételrendeléseket, fél 8 után pedig kiszállítást végezzenek. Az ott dolgozó alkalmazottakra, futárokra nem vonatkozik a kijárási tilalom, mivel munkát látnak el. A munkavégzést a munkáltatónak írásban kell igazolnia.

Természetesen amennyiben bármilyen változás történik, arról haladéktalanul tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.