Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2020. November 11. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

Tájékoztató a félegyházi maszkviselési és egyéb szabályokról

A kormány tegnapi döntése értelmében a 10.000 fő feletti települések polgármestereinek kell döntést hozniuk a közterületeken és a nyilvános helyeken a maszkviselési szabályokról.

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kötelező a maszkviselés a közterületeken, csak ott ahol azt a polgármester meghatározza.
Én nagyon komolyan veszem a járvány elleni védekezést, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy felesleges indokolatlanul szigorú és betarthatatlan szabályokkal terhelni Önöket, inkább életszerű és bárki számára könnyen végrehajtható döntést kell hoznom a városra vonatkozóan. Ezek alapján holnaptól (2020. november 12. csütörtök reggel 5 órától) a következő szabályok lesznek érvényesek a város területére:

Piacnapokon (kedden, pénteken, és vasárnap) 6- 12 óráig kötelező maszkot viselni a Béke téren. A piac, valamint a vásártér területén nyitvatartási időben kötelező a maszkviselés.

Kötelező maszkot viselni a központi buszpályaudvar és vasútállomás teljes területén, valamint a busz és vasúti várakozóhelyek területén és azok 5 méteres körzetében.
Kötelező maszkot viselni valamennyi bölcsőde, óvoda, általános iskola 50 méteres körzetében gondozási, nevelési napokon reggel 7-8 óra és délután 15-17 óra között.
A szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

Nem teszem kötelezővé, de kérem sorban állás közben használjanak maszkot olyan helyeken, ahol jellemzően az utcán kell várakozni (például a két posta, a bankok, gyógyszertárak és az okmányiroda előtt), valamint a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban, bevásárlókocsik közelében, ahol nagyobb tumultus szokott lenni.
Néhány további információ:

Olyan vendéglátóhelyeknek, amelyek nem végeznek étel kiszállítást, és elvitelre sem lehet tőlük ételt vásárolni (pl. kocsmák, bárok) zárva kell tartaniuk.

A Petőfi téri karácsonyi vásár a kormány döntése értelmében elmarad.

A kutyafuttatót nem zárjuk be.

A házhozszállítást is végző vállalkozásokra (éttermekre, pizzériákra) az értelmezésem szerint nem vonatkozik a 7 órai zárvatartási szabály. Javaslom részükre, hogy fél 8-ig még teljesítsenek elvitere történő ételrendeléseket, fél 8 után pedig kiszállítást végezzenek. Az ott dolgozó alkalmazottakra, futárokra nem vonatkozik a kijárási tilalom, mivel munkát látnak el. A munkavégzést a munkáltatónak írásban kell igazolnia.

Természetesen amennyiben bármilyen változás történik, arról haladéktalanul tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!
Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 14:15, kedd | Helyi

A költési időszak kezdete előtt elvégzendő munkákra hívja fel a figyelmet az MME

A tapasztalatok alapján három olyan gyakori tevékenység van, amely az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti.

2022. Január 18. 13:27, kedd | Helyi

Időseknek szóló nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az OGYÉI

Új, kifejezetten a 60 év feletti korosztálynak szóló, nemzeti táplálkozási ajánlást tett közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

2022. Január 18. 12:59, kedd | Helyi

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános- és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig.

2022. Január 18. 11:31, kedd | Helyi

Tovább hűl az idő

A hét második felében az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, csütörtökön az eső mellett hó is hullhat.