Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 05. 16:45, csütörtök | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtésről

Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kiskunfélegyháza településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2016 május-július hónapokban. A felvétel megnevezése: az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése (PIAAC) próbafelvétele. A kutatás a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezek oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

A mintavétel reprezentatív, a címek kijelölése véletlenszerű kiválasztással történt. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik. Az egyedi adatokat a KSH bizalmasan kezeli, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a KSH a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően jár el.

A lakosság részére hétfőtől csütörtökig 8 és 1630 óra, pénteken 8 és 14 óra között a (+36 80) 200-766 telefonszámon, vagy a piaac@ksh.hu e-mail címen kaphat további felvilágosítást. Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatosan a kutatás nemzetközi webhelye, a www.oecd.org/site/piaac nyújt angol nyelven tájékoztatást.

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!

Kocsis-Nagy Zsolt
főosztályvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.