Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 16. 15:53, szerda | Külföld
Forrás: autoszektor.hu

Tágas kisautó lett a legújabb Suzuki

Tágas kisautó lett a legújabb Suzuki

Frankfurtban lehullt a lepel a turbómotoros új Balenóról.

A legújabb Suzuki nem Esztergomban készül, de ettől még nagy népszerűségre számíthat Magyarországon is, mivel egy tágas és takarékos kisautóról van szó. A kocsi hossza 3995 mm, a szélessége 1745 mm, a magassága 1470 mm, a tengelytávja 2520 mm. Magasságát leszámítva minden irányban nagyobb a Swiftnél, különösen a csomagtartónál nagy a különbség: 211 helyett 355 litert kínál, ami a Suzuki szerint kategóriaelső érték.

A Baleno vadonatúj modulárisan alakítható padlólemezre épül, várhatóan ezt kapja majd meg a Swift következő nemzedéke is. A korszerű platform hozzájárul a karosszéria merevségének 10 százalékos fokozásához és a tömeg 15 százalékos csökkentéséhez, emellett az NVH-mutatókon (zaj, vibráció, nyersesség) is javított.

A Balenóban mutatkozik be a Suzuki egyliteres, 111,5 lóerős, háromhengeres benzines turbómotorja, amely Boosterjet néven kerül majd forgalomba. A háromhengeres erőforrás nem csak nagyobb teljesítményű és nyomatékú, de takarékosabb is a másik választható motornál, az 1,2 literes, kettős befecskendezésű szívónál. Ez viszont csak akkor igaz, ha nem rendelik meg a régihez az új fejlesztésű start-stop rendszert és a fékenergia visszatáplálást, ami 5-ről 4 literre csökkenti a Baleno fogyasztását.

Alapáron mindkét motorhoz ötfokozatú kézi váltót adnak, felárért a turbómotorhoz hatfokozatú automatikus váltót, a szívómotorhoz fokozatmentes CVT automatát is lehet majd rendelni. Ezen kívül olyan extrák is megjelennek, mint a radaros tempomat, a fékasszisztens, vagy az érintőképernyős, Apple-kompatibilis infotainment rendszer. A Baleno európai forgalmazása 2016 tavaszán kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -