Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2023. Június 13. 15:59, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Tagadja bűnösségét az óvodás gyermeket buszban felejtő sofőr

Tagadja bűnösségét az óvodás gyermeket buszban felejtő sofőr

Nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról a Tiszafüredi Járásbíróság keddi előkészítő ülésén az a büntetlen előéletű 57 éves férfi, aki 2022 júniusában egy kisbuszban hagyott egy négyéves kisl

A gyermek a több óra elteltével felforrósodott járműben súlyos egészségkárosodást szenvedett és három nap múlva meghalt - közölte a Szolnoki Törvényszék közleményben az MTI-vel.

A Tiszafüredi Járási Ügyészség 2023. április 27-én foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi buszsofőrként 2022. június 7-én gyerekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy egy 4 éves gyermek az utastérben maradt. A tűző napon parkoló buszban több mint 50 fok volt. A kisgyermeket hiába szállították még aznap kórházba, súlyos egészségkárosodást szenvedett és három nappal később, 2022. június 10-én meghalt.

A Tiszafüredi Járásbíróság az ügyben előkészítő ülést tartott; ezen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bizonyítási eljárás október 3-án tárgyaláson folytatódik - tájékoztattak.

Fotó: Police.hu

Címkék: kisbusz, kislány, meghalt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.