Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 27. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Átadták a kulcsot, indul a nagyüzem a Balatonnál

Átadták a kulcsot, indul a nagyüzem a Balatonnál

Hivatalosan is megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál. A nyár fővárosának kulcsát az Országgyűlés legidősebb tagjától, a 90 éves Horváth Jánostól vette át Siófok polgármestere.

Zenekari kísérettel érkezett az ünnepi menet a siófoki hajóállomásra abból az alkalomból, hogy megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál. A nyár fővárosának kulcsát az Országgyűlés legidősebb tagjától, a 90 éves Horváth Jánostól vette át Siófok polgármestere. A városban a gyengének számító téli hónapokban is 22 ezer éjszakát töltenek el a turisták.

Balázs Árpád polgármester azt mondta, felkészültek a vendégek fogadására, „a város gyönyörűbb, mint bármikor, a Balatonnak tiszta a vize”, és most már csak a jó időben kell bízni.

A pünkösdi hétvégén a balatoni hajók az előszezonban érvényes menetrend szerint közlekednek, noha a hajózásban csak két hét múlva indul az előszezon.

„Rengeteg olyan program van, amihez a Balatoni Hajózási Zrt. is tud csatlakozni, elkészültek a kikötőink, nagyon sok hajóprogrammal várjuk a vendégeket, és megfelelő szórakozást tudunk számukra nyújtani” – tájékoztatott Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A kulcsátadással hivatalosan megkezdődött az idegenforgalmi szezon a Balatonnál.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.