Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2019. Május 09. 19:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Május 11-én ismét SZÉP Kihívás bringások startolnak majd Kecskemétről, és Kiskunfélegyházát is meglátogatják természetesen.

Városunkban a Rocktár előtt lesz ezúttal frissítőállomás, ahol 12:30 – 15:00 óráig lehet szurkolni és erőt önteni a teljesítménytúrákon résztvevőkbe.

A SZÉP Kihívás teljesítménytúra az elmúlt pár év alatt a kiskunsági régió egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált. Sőt, nemcsak a helyi erők tartják számon, de az ország számos pontjáról érkeznek bringások, idén pedig a nemzetköziség szele is megcsapta a rendezvényt, hiszen Milánóból és Bécsből is várnak túrázókat – tudtuk meg Barna Imrétől, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének munkatársától.

A szervezők évek óta több mint háromszáz résztvevővel számolhatnak, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, aki hazánk riói olimpiai résztvevője volt. Péter a jeles eseményen a nevezések kapcsán lehetőséget nyújtott a nevezők számára, hogy támogassák az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” sportolóit és a kora reggeli tömegrajt előtt személyesen veszi át a túrát szervező Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetétől az összegyűlt összeget.

A teljesítménytúra legfőbb célja, hogy a hétköznapi ember is ki tudja próbálni milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, sőt a szervezők lehetőséget teremtenek arra is, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse.

A vállalkozó kedvű bringások egyszerre startolnak el reggel 8 órakor a kecskeméti Auchan-áruház hátsó parkolójából, ahol először rendőri felvezetéssel tekernek, majd aztán néhány kilométer múlva az egyéni teljesítés kerül előtérbe. A beérkezések délután 4 órától folyamatosan fognak zajlani a kiindulási pontra, mely egyben a célpont is - az Auchan áruház hátsó parkolójába - de akkor már mindenki lábában benne lesz kétszázhét kilométer.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 07:31, szombat | Helyi

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

December 1-jén 17 órakor az Ótemplom előtt Csányi József polgármester nyitotta meg az adventi forgatagot, mellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepvárás időszaka városunkban.

2023. December 01. 15:58, péntek | Helyi

Lezáratlan rollert lopott

Egy 14 éves kiskunfélegyházi fiú úgy gondolta, ha egy roller nincs lezárva, azt jó ötlet ellopni.

2023. December 01. 13:03, péntek | Helyi

Játszótér és faluközpont fejlesztése Jászszentlászlón - projektzárás

A 63 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a közterületek rekreációs célú megújítása volt.

2023. December 01. 13:02, péntek | Helyi

December 1-től lehet kapni a 2024-es autópálya-matricákat

December 1-től vásárolhatók meg a jövő évi autópálya-matricák, amelyek ára átlagosan 18 százalékkal emelkedik; jövőre 230 kilométerrel több gyorsforgalmi útszakasz válhat fizetőssé