Városlista
2020. április 1, szerda - Hugó

Hírek

2019. Május 09. 19:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Május 11-én ismét SZÉP Kihívás bringások startolnak majd Kecskemétről, és Kiskunfélegyházát is meglátogatják természetesen.

Városunkban a Rocktár előtt lesz ezúttal frissítőállomás, ahol 12:30 – 15:00 óráig lehet szurkolni és erőt önteni a teljesítménytúrákon résztvevőkbe.

A SZÉP Kihívás teljesítménytúra az elmúlt pár év alatt a kiskunsági régió egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált. Sőt, nemcsak a helyi erők tartják számon, de az ország számos pontjáról érkeznek bringások, idén pedig a nemzetköziség szele is megcsapta a rendezvényt, hiszen Milánóból és Bécsből is várnak túrázókat – tudtuk meg Barna Imrétől, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének munkatársától.

A szervezők évek óta több mint háromszáz résztvevővel számolhatnak, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, aki hazánk riói olimpiai résztvevője volt. Péter a jeles eseményen a nevezések kapcsán lehetőséget nyújtott a nevezők számára, hogy támogassák az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” sportolóit és a kora reggeli tömegrajt előtt személyesen veszi át a túrát szervező Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetétől az összegyűlt összeget.

A teljesítménytúra legfőbb célja, hogy a hétköznapi ember is ki tudja próbálni milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, sőt a szervezők lehetőséget teremtenek arra is, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse.

A vállalkozó kedvű bringások egyszerre startolnak el reggel 8 órakor a kecskeméti Auchan-áruház hátsó parkolójából, ahol először rendőri felvezetéssel tekernek, majd aztán néhány kilométer múlva az egyéni teljesítés kerül előtérbe. A beérkezések délután 4 órától folyamatosan fognak zajlani a kiindulási pontra, mely egyben a célpont is - az Auchan áruház hátsó parkolójába - de akkor már mindenki lábában benne lesz kétszázhét kilométer.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 01. 13:41, szerda | Helyi

Biztató, hogy nincs ugrásszerű növekedés a fertőzöttek számában

Folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását - közölték a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

2020. Április 01. 13:30, szerda | Helyi

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta.

2020. Április 01. 13:25, szerda | Helyi

Erős hajnali fagyok jönnek

Kellemes tavaszi napok állnak előttünk. A hét hátralevő részében főként a napsütés fog dominálni, számottevő csapadék nem várható.

2020. Április 01. 13:21, szerda | Helyi

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV.