Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2019. Május 09. 19:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Május 11-én ismét SZÉP Kihívás bringások startolnak majd Kecskemétről, és Kiskunfélegyházát is meglátogatják természetesen.

Városunkban a Rocktár előtt lesz ezúttal frissítőállomás, ahol 12:30 – 15:00 óráig lehet szurkolni és erőt önteni a teljesítménytúrákon résztvevőkbe.

A SZÉP Kihívás teljesítménytúra az elmúlt pár év alatt a kiskunsági régió egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált. Sőt, nemcsak a helyi erők tartják számon, de az ország számos pontjáról érkeznek bringások, idén pedig a nemzetköziség szele is megcsapta a rendezvényt, hiszen Milánóból és Bécsből is várnak túrázókat – tudtuk meg Barna Imrétől, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének munkatársától.

A szervezők évek óta több mint háromszáz résztvevővel számolhatnak, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, aki hazánk riói olimpiai résztvevője volt. Péter a jeles eseményen a nevezések kapcsán lehetőséget nyújtott a nevezők számára, hogy támogassák az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” sportolóit és a kora reggeli tömegrajt előtt személyesen veszi át a túrát szervező Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetétől az összegyűlt összeget.

A teljesítménytúra legfőbb célja, hogy a hétköznapi ember is ki tudja próbálni milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, sőt a szervezők lehetőséget teremtenek arra is, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse.

A vállalkozó kedvű bringások egyszerre startolnak el reggel 8 órakor a kecskeméti Auchan-áruház hátsó parkolójából, ahol először rendőri felvezetéssel tekernek, majd aztán néhány kilométer múlva az egyéni teljesítés kerül előtérbe. A beérkezések délután 4 órától folyamatosan fognak zajlani a kiindulási pontra, mely egyben a célpont is - az Auchan áruház hátsó parkolójába - de akkor már mindenki lábában benne lesz kétszázhét kilométer.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:53, hétfő | Helyi

Átalakul az autóbusz-állomás kocsiállásainak rendje Kiskunfélegyházán

2023. január 30-ától (hétfőtől) az autóbusz-állomás kocsiállásainak rendje átalakul, a jövőben kevesebb állásról indulnak autóbuszok.

2023. Január 30. 07:12, hétfő | Helyi

Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését

Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését, ez több százezer munkavállalónak komoly anyagi támogatás, és megkönnyíti a munkába járást

2023. Január 30. 07:08, hétfő | Helyi

Mintegy 500 pályamunka érkezett a nemzetközi Petőfi Sándor műfordítói pályázatra

A pályázatra Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból, Törökországból, Üzbegisztánból, Türkméniából és Kazahsztánból várták a jelentkezőket Petőfi-versek fordításaival.

2023. Január 29. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap