Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2019. Május 09. 19:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Szurkoljunk együtt a SZÉP Kihívás kerékpárosainak!

Május 11-én ismét SZÉP Kihívás bringások startolnak majd Kecskemétről, és Kiskunfélegyházát is meglátogatják természetesen.

Városunkban a Rocktár előtt lesz ezúttal frissítőállomás, ahol 12:30 – 15:00 óráig lehet szurkolni és erőt önteni a teljesítménytúrákon résztvevőkbe.

A SZÉP Kihívás teljesítménytúra az elmúlt pár év alatt a kiskunsági régió egyik kiemelt kerékpáros eseményévé vált. Sőt, nemcsak a helyi erők tartják számon, de az ország számos pontjáról érkeznek bringások, idén pedig a nemzetköziség szele is megcsapta a rendezvényt, hiszen Milánóból és Bécsből is várnak túrázókat – tudtuk meg Barna Imrétől, a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetének munkatársától.

A szervezők évek óta több mint háromszáz résztvevővel számolhatnak, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Az esemény fővédnöke ezúttal is Boronkay Péter paratriatlon világbajnok, aki hazánk riói olimpiai résztvevője volt. Péter a jeles eseményen a nevezések kapcsán lehetőséget nyújtott a nevezők számára, hogy támogassák az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” sportolóit és a kora reggeli tömegrajt előtt személyesen veszi át a túrát szervező Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezetétől az összegyűlt összeget.

A teljesítménytúra legfőbb célja, hogy a hétköznapi ember is ki tudja próbálni milyen nem hétköznapi sportteljesítményre képes, sőt a szervezők lehetőséget teremtenek arra is, hogy a lélektanilag is fontos 200 kilométeres határt átléphesse.

A vállalkozó kedvű bringások egyszerre startolnak el reggel 8 órakor a kecskeméti Auchan-áruház hátsó parkolójából, ahol először rendőri felvezetéssel tekernek, majd aztán néhány kilométer múlva az egyéni teljesítés kerül előtérbe. A beérkezések délután 4 órától folyamatosan fognak zajlani a kiindulási pontra, mely egyben a célpont is - az Auchan áruház hátsó parkolójába - de akkor már mindenki lábában benne lesz kétszázhét kilométer.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

2022. Szeptember 28. 09:53, szerda | Helyi

Az egész országban megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében.

2022. Szeptember 28. 09:44, szerda | Helyi

Emlékezzünk együtt az Aradi vértanúkra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra.