Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 16. 12:04, szerda | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / hazipatika.com

Szürke napok jönnek

Szürke napok jönnek

Számottevő lehűlés nem várható a következő napokban, viszont túl sok napsütésnek sem örülhetünk, borús, ködös időre számíthatunk.

Nem túl hideg, de télies, borús időnk lesz a hét második felében is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Szerdán többnyire borult, párás, főként a hegyekben tartósabban ködös időre számíthatunk, de a déli és a keleti határ közelében helyenként elvékonyodhat a felhőzet. Szitálás, illetve délután néhol kisebb eső előfordulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 2 és 6, késő este 1 és 5 fok között alakul.

Marad a borús idő

Hasonlóan borult időre számíthatunk csütörtökön is, a rétegfelhőzet csak kis területen vékonyodhat el, szakadhat fel, erre nagyobb esély délnyugaton van. Nagy területen párás lesz a levegő. Szórványosan valószínű gyenge csapadék: szitálás, reggelig helyenként eső, illetve éjszaka, hajnalban néhol ónos szitálás (a hegyvidéki területeken gyenge ónos eső) is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Az ország túlnyomó részén borult, párás időre kell számítani, csak kis területen szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan valószínű szitálás, éjszaka, hajnalban néhol esetleg ónos szitálás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Marad a szüke, barátságtalan idő a hétvégén is. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, számottevő csapadék viszont nem várható. Vasárnap helyenként kisebb eső, szitálás lehet, főleg az északi országrészben. A déli és nyugati megyékben viszont már helyenként előbújhat a nap egy rövidebb időre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.