Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 13. 11:19, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Szuper kiegészítők a mobilfotózáshoz

Szuper kiegészítők a mobilfotózáshoz

A fényképezés szerelmesei nyaraláskor élhetik ki igazán szenvedélyüket. Akad néhány kiegészítő, amivel az Android vagy iOS mobil meglepő produkciókra képes.

Bevel

Kezdjük a kizáró feltétellel: csak jack fejhallgató aljzattal rendelkező mobilokra csatolható – azokra viszont egyetlen mozdulattal. A Bevel a valóban háromdimenziós képek alkotására készült, annyira, hogy a csatlakoztatott kiegészítővel készült képek elforgathatóak, animált gifekké alakíthatóak, sőt, 3D nyomtatóra is lehet küldeni az elkészített művet.

Sony DSC-QX100

A műfaj nagyágyúja a DSC-QX100. A profi kamerát egyszerűen hozzáillesztjük az okostelefonhoz, s már ott is a mobilon az Exmor R CMOS érzékelő és a Carl Zeiss lencse képe.

Szellemes megoldás, hogy a wifi párosításnak köszönhetően nem kell fizikailag összeérni a készülékeknek, így akár szelfit is készíthetünk vele, vagy egészen szokatlan helyekre (például állat- és lesifotóhoz) helyezhetjük el a kamerát.

Shuttr

Míg az előző két kiegészítőnek megkérik az árát, ez a különösen hasznos holmi olcsón elérhető. Bluetootht használó távexponálóról van szó, ami nélkülözhetetlen, ha a fotós állványt használ, vagy a telefont kitámasztva szelfit készít.

Mindössze össze kell”ismertetni” az okostelefont a készülékkel, s távolról, gombnyomással tudunk exponálni, nem kell megérinteni a mobilt. Igénytelenebb – de azért jól működő – kivitelben akár ezer forintért (javasolt keresőkifejezés: Smart Bluetooth Remote Control Camera Shutter for Cellphone), jobb minőségben, mint például az elegáns Shuttr, tízezerért lehet hozzájutni.

Instax Share

Annak, aki még mindig nyomtatva szereti, jól jöhet egy hordozható, fényképnyomtatásra bárhol, bármikor alkalmazható nyomtató, mint például az Instax Share SP-1-es. Mindössze annyit kell tenni, hogy telepítjük az okostelefonra a szoftvert, s az akkuról működő nyomtató már dobálja is magából a képeket.

Könnyen hordozható mobil nyomtató a Polaroid Zip, gyors a Fujifilm Instax, s talán az egyik legjobb minőségű a Canon Selphy.

Life-Phorm

A Life-Phorm egyike azoknak a hajlítható, szinte bármilyen terepen felhasználható állványoknak, ami nélkülözhetetlen például az éjszakai tájképek, városképek (automata fénymérés, ISO és vaku kikapcsolása utáni) készítéséhez.

Még olcsóbb megoldást kínálnak – különösen webes megrendelés esetén – a különböző gorilla, vagy polip állványok: az „octopus, gorilla tripod” keresésre hatalmas tárházból válogathatunk, néhány ezer forintos árakon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok