Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 12. 11:45, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

Szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése vasárnap hajnalban

Hálózati karbantartás miatt vasárnap hajnali 1 és 3 óra között szünetel az úthasználati jogosultságok értékesítése - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a karbantartás időtartama alatt az ismert csatornák egyikén sem lesz lehetőség e-matricák és HU-GO viszonylati jegyek váltására, utóbbi esetében az egyenlegfeltöltés is szünetel.

A karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleket nem érinti, de nekik is rendelkezniük kell a megfelelő egyenleggel a megjelölt időszakra.

Kiemelték: a HU-GO regisztrációval rendelkezők számára fontos információ, hogy a beavatkozás alatt a bírságriasztási, az érvénytelen fedélzeti eszköz értesítési és az alacsony egyenleg értesítési kényelmi funkciók szintén nem lesznek elérhetők.

A szolgáltató javasolja, hogy az úthasználati jogosultságot elővételben vegyék meg a karbantartás előtt az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a www.hu-go.hu weboldalon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül SMS-ben, weben vagy applikációval - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.