Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2017. Május 21. 09:42, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Szülőfalujának ajándékozta Jézus történetét

Szülőfalujának ajándékozta Jézus történetét

A Jézus Krisztus kereszthalálának történetét bemutató tizennégy stációt hímezte meg a petőfiszállási Kis Jánosné Zsuzsa, aki a másfél év alatt készült képeket a helyi egyházközségnek ajándékozta.

Zsuzsa vasárnap ünnepélyes keretek között adta át a hímzett stációképeket Balla Barnabás atyának. A 63 éves asszony ezzel szerette volna megköszönni a pálos atyáknak a hosszú évek alatt családjuk iránt mutatott jóságukat.

A képek a falu központjában található Magyar Szentek és Boldogok Kápolnájába kerültek, ahol eddig nem voltak keresztúti stációk. Zsuzsa elmesélte, mindig is szeretett kézimunkázni. Amikor csak tehette, horgolt, kötött, vagy varrt. Édesanyjától örökölte kézügyességét. A go­belinhímzést egy évtizede kezdte el, lányától kapott kedvet hozzá.

A hímzés ma már több, mint hobbi számára, inkább szenvedély. A családtagoknak ezért nem kell sokat gondolkodniuk, hogy mit vegyenek ajándékba Zsuzsának egy-egy jeles alkalomra. Mindig örül, ha újabb varrni való képet kap. Jelenleg a Feszty-körkép egy részletének kivarrásán dolgozik, amit szintén a gyerekeitől kapott ajándékba egy varrókerettel együtt. A 90x185 centiméter nagyságú kép nagyon sok munkát igényel, így amikor csak ideje engedi, hímezni kezd.

A varrás terápia is egyben, hiszen hímzés közben teljesen kikapcsolódik, minden problémájáról, betegségéről megfeledkezik – mondta Zsuzsa. A hímzőterápia sikeres, mert sorra kerülnek ki kezei közül a szebbnél szebb képek. Mintegy ötven alkotás díszíti otthonukat, de sokat el ajándékozott már. A községet már korábban is megajándékozta képeivel Kis Jánosné. Néhány évvel ezelőtt szülőfalujának jelképeit – a szent kutat, a kápolnát, a művelődési házat, a polgármesteri hivatalt, az iskolát és a vasútállomást – készítette el, amelyek a közösségi házban kaptak helyet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.