Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Sztársportolók is köszöntötték a 100 éves Keleti Ágnest

Sztársportolók is köszöntötték a 100 éves Keleti Ágnest

Mark Spitz és Nadia Comaneci is köszöntötte 100. születésnapja alkalmából Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt.

A kilencszeres ötkarikás aranyérmes amerikai úszó, valamint tornász honfitársa, a román származású, ötszörös bajnok Comaneci - aki a játékok történetében elsőként kapott gyakorlatára maximális tíz pontot -, az M4 Sport-Az Év sportolója gála 2020 Facebook-oldalán üzent Keleti Ágnesnek.

Spitz kiemelte: az egész világ csodálja Keleti tornában elért sikereit, és boldog, hogy a tornát és nem az úszást választotta, hiszen számára sokkal nehezebb lett volna úgy eredményesnek lenni. Comaneci az élet minden területén harcos és elszánt embernek nevezte Keleti Ágnest, aki a Helsinkiben és Melbourne-ben elért sikereivel inspirálta őt Romániában felnövő kislányként.

A gálára küldött videóüzenetben köszöntötte a legidősebb olimpiai bajnokot Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is, aki felidézte Keleti Ágnes életútját, emlékeztett arra, hogy tíz olimpiai érme közül öt arany volt, és hogy 2017-ben megkapta a legmagasabb szintű izraeli polgári kitüntetést az izraeli sportért tett szolgálataiért.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Életmű-díjjal ismeri el Keleti Ágnes pályafutását. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök - maga is tornász olimpikon - közösen adja át neki a díjat, amiről a felvételt már rögzítették.

"Élete és munkássága maga a történelem, és minden sportoló és nem sportoló számára példaértékű. Irigylésre méltó energikussága, aktivitása és vidámsága, amelyet megismerhettem találkozásaink során. És hogy mi a hosszú élet titka? Elárulta: az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és a pozitív életszemlélet, na és a Szeretet. Isten éltesse Ági nénit még nagyon sokáig erőben, egészségben, boldogságban!" - írta szombati Facebook-bejegyzésében Szabó Tünde.

A díjátadót hétfőn, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban. Az eseményt 19.45-től közvetíti az M4 Sport.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.