Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 09. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Prifit7.hu

Szomorú, de igaz: ez kell a hölgyeknek az állásinterjúhoz

Szomorú, de igaz: ez kell a hölgyeknek az állásinterjúhoz

Talán mindenkinek jobb lenne, ha nem így lenne, de sajnos a szakmai tudás és felkészültség sok helyen nem az első szempont

Talán mindenkinek jobb lenne, ha nem így lenne, de sajnos a szakmai tudás és felkészültség sok helyen nem az első szempont, amikor az álláskeresők között válogatnak a munkaadók – legalábbis a hölgyek esetében.

Kijózanító eredményre jutott a Sorbonne egyetem kutatója, dr. Sevag Kertechian, amikor az öltözködés álláskeresésre gyakorolt hatásait vizsgálta. Többek között kiderült, hogy a nők esetében a mélyebb dekoltázs több interjúlehetőséget is jelent.

A londoni Appearance Matters (A megjelenés számít) nevű konferencián bemutatott tanulmány arra jutott, hogy az álláshirdetéseket kihívóbb ruhában készült fotókkal megpályázók 19-szer nagyobb eséllyel számíthatnak arra, hogy behívják őket interjúra, mint az önéletrajzukhoz szerényebb képet csatoló jelentkezők.

A kutatást végző szakember három éven keresztül vadászott a különféle álláshirdetésekre, a kiválasztottakra pedig minden esetben két nő nevében is jelentkezett. A kitalált munkavállaló-jelöltek külsőre hasonlítottak és többé-kevésbé azonos tartalmú önéletrajzuk volt. Az egyetlen különbség: az egyikhez kivágott felsőben készült fotót, míg a másikhoz szerényebb képet csatolt.

Az eladói állások esetében, 200 megpályázott állásból 62-vel több interjúmeghívást kapott a mélyebb dekoltázsú „álláskereső”, míg a könyvelői munkahelyek esetében 200 jelentkezésből 68-cal több pozitív visszajelzést érkezett.

Fontos, hogy a kutatás a fenti két szakmára terjedt ki, tehát ha valaki például a Sorbonne-ra jelentkezne kutatónak, akkor lehet, hogy nem válik be a villantós stratégia, azonban az eladói és a könyvelői pozíciók esetében egyelőre még előnyben lehetnek a provokatívabb fotókkal pályázó jelentkezők.

Címkék: állás, fontos, hölgy, munka,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.