Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2012. Május 14. 07:05, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Szolnokon fejlesztenek

Szolnokon fejlesztenek

A Specimpex Kft. építőipari adalékanyagok előállítására szolgáló gépsort szerez be európai uniós támogatással; a Szolnokon megvalósuló műszaki fejlesztés 40 új munkahely megteremtésével jár együtt.

Közölte Táborszki András, a cég főmérnöke.

Tájékoztatása szerint a társaság 300 millió forint értékű beruházás révén új gyártósort vásárol és telepít egyik szolnoki telepére. Elképzelései megvalósításához az Új Széchenyi-terv keretében a Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára című pályázaton sikeres pályamunkája révén 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Táborszki András elmondta: az új profilt a vállalkozás fejlődése, működési palettájának kiszélesítése céljából kívánják létrehozni. A projektet 2012 végéig kell befejezni, ezt követően kültéri és beltéri festékekhez és egyéb építőipari termékekhez, például gipszkartonhoz alkalmazható metil-szilíciumgél hidrofóbizáló adalékanyagokat tudnak majd előállítani.

Munkahelyek

Az új tevékenységi körnek köszönhetően a kft. egy teljesen új célcsoport felé nyit, valamint a régióban negyven új munkahelyet hoz létre. A kibocsátandó termékek fő fogyasztói az építőanyagokat előállító vállalatok lesznek, de az adalékanyagokat kiskereskedelmi forgalomban is árusítják – tette hozzá a főmérnök.

A Specimpex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1999-ben alakult. A Céginfo adatai alapján a budapesti székhelyű cég több – köztük szolnoki – fiókteleppel rendelkezik. Főtevékenysége haditechnikai termékek (légi járművek, hajtóművek) export-importja, javítása, az azokkal kapcsolatos műszaki kiszolgálási, modernizálási és szaktanácsadási szolgáltatás. A cég tagja két magászemély mellett 2008 óta a limassoli székhelyű Zigie Resources Ltd. is.

A Specimpex Kft. neve 2004-ben egy ukrán gyártmányú, An–26-os típusú szállító repülőgép beszerzésekor vált az országos médiában ismertté. Akkor Csampa Zsolt MDF-es képviselő azt állította, hogy „a 600 millió forint értékű repülőgép vásárlása nyilvánvalóan rossz üzlet volt, mivel nem Kijev–Budapest szállítással, hanem egy, a nyereségét nyilván rátevő, eredetileg jereváni, Cipruson bejegyzett offshore cég közreműködésével történt. A Honvédelmi Minisztérium (HM) ezzel szemben úgy ítélte meg, hogy a lehető legjobb megoldással egy kiváló műszaki állapotban lévő, kevés repült órával rendelkező szállítógépet sikerült megvásárolni. A HM az An–26-os megvételét azzal is indokolta, hogy ehhez a géptípushoz a magyar légierő már rendelkezik javító és üzemeltető kapacitással.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították