Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 12. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: KEOL

Szivárvány Tábort rendeznek Jászszentlászlón

Szivárvány Tábort rendeznek Jászszentlászlón

Down-szindrómás gyermekeket táboroztatnak augusztus 3-7. között Jászszentlászlón. Az 5 napos tábor lakói a down-szindrómás gyermekek, a fogyatékkal élők, valamint családtagjaik lesznek.

Rajtuk kívül azonban érintettek a járás településein élő egészséges gyermekek és családtagjaik is, akik részt vesznek a 8. alkalommal megrendezett tábor programjain. (A fotó egy korábbi tábor során készült).

A Jászszentlászlói Horgásztanyán lesznek elszállásolva a családok, akik az ország számos részéről érkeznek a táborba. Az öt nap keretében a szivárványlakók (táborozók) együtt vesznek részt a táborba érkező, egészséges gyermekekkel a programokon, vagyis a rendezvény nyitott.

A közös programok célja az egymás mellett élés fontossága, az elfogadás, a többségi társadalom érzékenyítése és az integráció megteremtése. A tábor lehetőséget nyújt a sorstárs családok egymással való megismerkedésre, egymás erősítésére. A színes programok keretében megismerkednek a környező települések nevezetességeivel, helyi értékeivel.

A szervezők lehetőséget biztosítanak a jótékonyság érzésének átélésére, hisz bárki bekapcsolódhat és egy-egy program biztosításával támogathatja a rendezvényüket. Különböző fejlesztő tevékenységekkel ismertetik meg a családokat. Így például lesz majd lovaglás, bemutatkoznak a terápiás kutyák és több kézműves foglalkozást is tartanak az 5 nap alatt.

A tábor legnépszerűbb programrésze a szombati családi nap színes forgataga, melynek keretében légvár, közös főzés, valamint egy sztárvendég fellépése biztosítja a közös kikapcsolódást.

Az eseményről további információk a Facebook-oldalukon található:

https://www.facebook.com/SzivarvanyTabor/?__mref=message_bubble

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA