Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2018. Április 26. 10:52, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Szittya-földön és Koppány-földön jártak a Koppányok

Szittya-földön és Koppány-földön jártak a Koppányok

2018. április 15-én Szegeden a Szegedi Szittyák által rendezett 3 D-és versenyen vettek részt a Koppányok 6 fővel.

A verseny szabályzata a HDH-IAA szabályrendszerhez igazítottan zajlott. Vadász verseny lévén a célonként 2 lövés volt egy körben 24 célon. A kihelyezett célok kizárólag 3 D-és célok voltak, általában a történelmi versenyekhez képest igen nagy távokra kihelyezve. A versenyt ragyogó időjárás és profi szervezés jellemezte.

Az alábbi eredmények születtek:

Bicskeiné Csányi Mária modern pusztai kategóriában senior nők között 3. helyezést érte el.
Rácz Nikolász longbow kategóriában 1 lett.
Dinnyés Gyula szintén modern pusztai íjjal senior férfiak között 6. lett,
Szeibert Imre modern pusztai íjjal a legnépesebb felnőtt férfi kategóriában 5., Tóth Mihály pedig 12 lett.

Vadászrefelx íj kategóriában Bense László 3., Kis Mónika pedig a 4. zárta a versenyt.

2018. április 22-én a Dinnyés tanyán megrendezésre kerülő Koppány csapatépítő háziversenyen versengtek egymással a Koppányok. Már hagyománnyá vált az egyesület életében a tavaszi csapatépítő családi háziverseny, amely immár tizedik alkalommal került megrendezésre. A családi napon az egyesület apraja-nagyja íjat ragadott és versenyzett, kiváló edzés lehetőség ez a versenyekre való felkészülésben. Amíg a nyílvesszők röpültek megfőtt a finom ebéd is, mely ez alkalommal paprikás krumpli volt gazdagon. Gyönyörű, nyárias idő volt, aki nem íjászott, az kényelmesen pihenhetett az árnyat adó fák alatt, a kisgyermekek pedig szaladgáltak, játszottak a zsenge fűben és a jurtában. A versengés után mindenki elfogyasztotta a jól megérdemelt ebédjét és ebéd után a háziverseny eredmények is kihirdetésre kerültek. Előkerültek a sütemények is és estig tartó jó hangulatú beszélgetés tapasztalatcsere vette kezdetét. A kellemes eltöltött nap után mindenkinek nagyon jól esett este ágya bújni, az eseménydús hétvége után.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 08:25, hétfő | Helyi sport

A félegyházi birkózók ismét szép eredményt értek el

Kaposváron rendezték a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen a 12-13 éves ifjú birkózók adtak számot tudásukról.

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.