Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 20. 20:13, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Színvonalas műsor szórakoztatta az Idősek Karácsonyának vendégeit

Színvonalas műsor szórakoztatta az Idősek Karácsonyának vendégeit

Balla László alpolgármester, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője december 18-án szervezte meg az Idősek Karácsonyát a Göllesz Viktor Általános Iskolában.

Az érkező vendégeket harapnivalóval és teával fogadták az iskola aulájában, majd barátságosan invitálták a műsor helyszínére, a tornaterembe, ahol Bajzák Andrea ifjúsági referens köszöntötte őket.

A felvezető gondolatokat követően Balla László alpolgármester, az est fő szervezője szólt a megjelentekhez:
„Rendkívüli nap ez számomra, hiszen immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Idősek Karácsonya. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki fontosnak tartotta azt, hogy együtt töltse velünk ezt a délutánt. Karácsony közeledik. Ilyenkor mindenki szívét melegség tölti el. Én ezzel az ünnepi programmal szeretnék segíteni mindazokon, akik nem tudják szeretteik körében tölteni a karácsony estét, vagy magányosnak érzik magukat, mert sajnos elveszítették társukat, vagy bármely családtagjukat.” – mondta köszöntő beszédében az alpolgármester.

Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Templom plébánosa egy kedves történettel színesítette az ünnepi műsor repertoárját. A mese fő szereplője egy gonosz farkas volt, aki éppen meg akarta kóstolni a kis Jézust a jászolban, amikor az megsimította a farkas orrát. A mese szerint ekkor csoda történt. A farkasról lehullott a farkas bőre és emberré változott. Alázatos, szerető emberré, aki még soha nem kapott olyan szeretetet, mint attól a gyermektől, aki a jászolban feküdt. Ez a szeretet megváltoztatta őt. A kedves történet méltó nyitánya volt az előadók sorának, akik a plébános beszédét követően egymás után léptek színpadra.

Elsőként a Batthyány Lajos Általános Iskola 5. z osztályosainak csengettyű műsorát és karácsonyi dalokat hallhattak a vendégek. A kórust felkészítette és vezényelte: Nagyné Mészáros Erika.

A fülbemászó dallamokat követően a Göllesz Viktor Általános Iskola tanulói szórakoztatták táncos – zenés előadásukkal a nagyérdeműt. A csoportot felkészítette és vezette: Kátai Tibor.

A táncos produkciót követően ismét a zenéé volt a főszerep a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek (Keserű Benedek – harsona, Kőfalvi Benedek – harsona, Ádám Dominik – eufónium, Kőfalvi Dorottya – eufónium, Vaczláv Gergő – harsona, Andrási Ádám – harsona) fellépésével. Felkészítő tanáruk: Benedek Péter.

Az ünnepség zárásaként két énekes lépett színpadra: Kiss Ákos Jenő nótaénekes és Lizik-Varga Katica, a Magyar Örökség díjas Credo Együttes énekese, aki karácsonyi dalaival teremtett meghitt hangulatot a teremben.

A bensőséges karácsonyi műsor után Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek minden távozó vendégnek egy-egy ajándékcsomagot nyújtottak át.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.