Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 02. 07:22, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szinte mindenhol hóesés várható, délen ónos esőre is számítani kell

Szinte mindenhol hóesés várható, délen ónos esőre is számítani kell

A havazás miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre. Több déli megyében az ónos eső miatt is figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjfélig az ország nagyobb részén hullhat 5 centiméter körüli hó. Az ország délkeleti, déli megyéiben akár 10-15 centiméternél is több hó eshet le. A havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Tolna és Somogy megyében van elsőfokú figyelmeztetés. Délnyugaton, délen a havazást időszakosan fagyott eső, helyenként ónos eső válthatja fel. A nap első felében a havazás mellett fagyott eső, a nap második felében ónos eső valószínűbb.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben mínusz 5 és 0 fok között alakul. Este mínusz 2 és mínusz 9 Celsius-fok közötti értékek várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.