Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2018. Szeptember 27. 13:04, csütörtök | Helyi
Forrás: BAON

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Színpadra vitték a fiatalokat érintő leggyakoribb társadalmi problémákat

Üzenet a biztonságért című táncprodukcióval hívták fel a félegyházi középiskolások figyelmét az őket érintő leggyakoribb a bűncselekményekre.

A szolnoki táncegyüttes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság meghívására érkezett Félegyházára. Műsorukat közel hatszáz középiskolás diák nézhette meg a Móra Ferenc Művelődési Központban hétfőn.
A középiskolás korosztály megszólítása talán a legnehezebb feladat. Azért hoztuk el ezt az előadást Félegyházára, mert meggyőződésem a bűnmegelőzésben van helye a színháznak. Hiszem, hogy a tánccal és zenével lehet hatni a fiatalokra – nyilatkozta lapunknak dr. Horváth Rekedt Gréta rendőr főhadnagy. A félegyházi rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója elmondta, a táncjáték a családon belüli erőszakra, a kiközösítésre, az internetes zaklatásra, a drogfogyasztás és az ittas vezetés veszélyeire hívta fel a fiatalok figyelmét. A táncjáték jelenetei között pedig szakemberek beszélgettek az érintett témákról. A beszélgetésbe bevonták a fiatalokat is, akik akár kérdéseiket is feltehették Vizinger Erzsébet pszichológusnak, Csordás József rendőr őrnagynak és Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagynak. A szakemberek olyan bűncselekményekről beszéltek, amelyek Félegyházán vagy a környéken történtek meg. A földrajzi közelség és a történetek valódisága ugyanis még jobban megérinti a fiatalokat – vélekedett a főhadnagy.

Az előadással olyan dolgokra hívjuk fel a figyelmeteket, amelyekkel sajnos nap mint nap szembe találkozunk. Amikor én ennyi idős voltam mint ti, akkor még csak az amerikai akciófilmekben láttunk hasonlókat, ezért sokkal könnyebb helyzetben voltunk mint ti. Az előadás célja, hogy ha hasonló dolgokkal találkoztok, akkor könnyebben meg tudjátok különböztetni, mi a veszélyes és mi nem – mondta köszöntőjébe Csányi József polgármester.

Timafalvi László rendőr ezredes, kapitányságvezető arról beszélt a diákoknak, hogy figyeljenek egymásra. Fontos, hogy ha erőszakkal, vagy droggal találkoztok, akkor azt nem hallgassátok el, hanem jelezzétek tanáraitoknak vagy akár a rendőrségnek. A közösség összetartó ereje nagyon sokat segíthet a problémák megoldásában. Szeretném, ha az előadás üzenetét megfontolnátok és minél szélesebb körben népszerűsítenétek – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

(Forrás: BAON)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.

2019. Június 18. 14:28, kedd | Helyi

Jókedvűen, aktívan telnek a 95 éves András bácsi mindennapjai

Ma (június 18-án) ünnepli 95. születésnapját Toldi András. E szép ünnep alkalmából otthonában kereste őt fel Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Gyenes Attila.

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.