Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2018. Szeptember 22. 15:12, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Színes programokkal várták a fiatalokat az Autómentes Napon

Kiskunfélegyháza is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

A KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok parkolójában megrendezett programon több mint kétezer gyermek vett részt.

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát képviselő diákok csoportja már kora reggel kerékpártúrára indult Tőserdőbe, városunk többi diákja pedig a sportcsarnoknál gyűlt össze a jeles eseményen, ahol Csányi József polgármester köszöntötte őket.

A délelőtt folyamán a Süveges Autósiskolának köszönhetően a fiatalok kipróbálhatták a motor szimulátort, egy teszt kitöltésével kipróbálhatták KRESZ-tudásukat, de volt kerékpáros ügyességi verseny is. A Félegyházi Lovasklub Sportegyesület és a Zöldmező Lovassport Egyesület pedig lovaskocsikázásra vitte a vállalkozó kedvűeket. A Nor-Bike Kerékpárbolt is kitelepült a helyszínre, és ingyenes kerékpárszervizzel várta az érdeklődőket. A legkisebbek az ugrálóvár és a pedálos gokart kipróbálása mellett a Mercedes-Benz Maufacturing Hungary Kft. által rendezett Mobilekids roadshown ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal és a legügyesebbek „jogosítványt” is szerezhettek (természetesen csak jelképesen). Mindezeken felül az IZS-TEAM Sárói-Szabó István és Meszes Ferenc oldalkocsis , Simon Hajnalka pedig a Jumping Fitness bemutatót tartott.

Délután egy haleszi kerékpártúrára invitálták a fiatalokat. A vállalkozó kedvű bringásokat Illés Gyula királyi szakács látta vendégül pásztortarhonyával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 16:52, kedd | Helyi

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, más néven ázsiai zebraszúnyog.

2019. Június 18. 14:28, kedd | Helyi

Jókedvűen, aktívan telnek a 95 éves András bácsi mindennapjai

Ma (június 18-án) ünnepli 95. születésnapját Toldi András. E szép ünnep alkalmából otthonában kereste őt fel Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Gyenes Attila.

2019. Június 18. 13:00, kedd | Helyi

Páratlan kiállítás a művészeti iskolások idei tanévi munkáiból

Kiállítás nyílt június 12-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból.

2019. Június 18. 11:15, kedd | Helyi

Félegyházi diákok verseit gyűjtötték csokorba

A 90. Ünnepi Könyvhét keretében június 12-én mutatták be a Mesélő terek című antológiát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.