Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2020. Augusztus 03. 12:09, hétfő | Helyi
Forrás: Szécsényiné Tímár Tímea

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

A nyári szünetben, július utolsó napjával lezárultak az intézmény iskoláiban szervezett „Napközi Erzsébet-táborok”.

A hagyományőrző, környezettudatos és sporttáborok öt héten keresztül 9 turnusban érdekes, tartalmas programokat kínáltak a diákok számára a József Attila Általános Iskola székhelyintézményében és a Platán Utcai Tagintézményben. A táborok tematikái az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” előre meghatározott szakmai iránymutatása mentén valósultak meg, melyek a környezettudatosságra, egészséges életmódra, önismeretre, sportra, a helyi értékekre és kultúrára, valamint a művészetre nevelésre épültek leginkább. Az ismeretek átadása mellett a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése is feladat volt. A táborok által fejlesztő társasjátékokat is sikerült beszerezni, melyeket a továbbiakban is használni tudnak az iskola pedagógusai és tanulói. A Félegyházi Kalandtúra teljesítésével még jobban, mélyebben megismerték a táborozók városunk nevezetességeit. A heti programok lebonyolításában a szervező és táboroztató pedagógusok segítségére voltak: a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház Mesepontja, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda, a Déli Agrárszakképzési Centrum kiskunfélegyházi tangazdasága, a Kiskun Múzeum, a Borvirág Táncegyüttes Egyesület részéről Keserű Benedek, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. A pedagógusok önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a rengeteg színes program. Nem utolsó sorban a családoknak segítettek az intézmény iskolái a gyermekek számára nyújtott szakszerű és biztonságot jelentő nyári szünidei programokkal.
A gyermekek örömteli pillanatai az intézmény honlapján megtekinthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 17:17, szerda | Helyi

Orbán: 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok

Az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

2021. Április 14. 16:18, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Marad a digitális oktatás a felső tagozatosoknak

Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után a Facebook-csatornáján ismertette a kormány legfrissebb határozatait.

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.