Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Augusztus 03. 12:09, hétfő | Helyi
Forrás: Szécsényiné Tímár Tímea

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

A nyári szünetben, július utolsó napjával lezárultak az intézmény iskoláiban szervezett „Napközi Erzsébet-táborok”.

A hagyományőrző, környezettudatos és sporttáborok öt héten keresztül 9 turnusban érdekes, tartalmas programokat kínáltak a diákok számára a József Attila Általános Iskola székhelyintézményében és a Platán Utcai Tagintézményben. A táborok tematikái az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” előre meghatározott szakmai iránymutatása mentén valósultak meg, melyek a környezettudatosságra, egészséges életmódra, önismeretre, sportra, a helyi értékekre és kultúrára, valamint a művészetre nevelésre épültek leginkább. Az ismeretek átadása mellett a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése is feladat volt. A táborok által fejlesztő társasjátékokat is sikerült beszerezni, melyeket a továbbiakban is használni tudnak az iskola pedagógusai és tanulói. A Félegyházi Kalandtúra teljesítésével még jobban, mélyebben megismerték a táborozók városunk nevezetességeit. A heti programok lebonyolításában a szervező és táboroztató pedagógusok segítségére voltak: a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház Mesepontja, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda, a Déli Agrárszakképzési Centrum kiskunfélegyházi tangazdasága, a Kiskun Múzeum, a Borvirág Táncegyüttes Egyesület részéről Keserű Benedek, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. A pedagógusok önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a rengeteg színes program. Nem utolsó sorban a családoknak segítettek az intézmény iskolái a gyermekek számára nyújtott szakszerű és biztonságot jelentő nyári szünidei programokkal.
A gyermekek örömteli pillanatai az intézmény honlapján megtekinthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.