Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2020. Augusztus 03. 12:09, hétfő | Helyi
Forrás: Szécsényiné Tímár Tímea

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

Színes „Napközi Erzsébet-táborok” a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

A nyári szünetben, július utolsó napjával lezárultak az intézmény iskoláiban szervezett „Napközi Erzsébet-táborok”.

A hagyományőrző, környezettudatos és sporttáborok öt héten keresztül 9 turnusban érdekes, tartalmas programokat kínáltak a diákok számára a József Attila Általános Iskola székhelyintézményében és a Platán Utcai Tagintézményben. A táborok tematikái az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” előre meghatározott szakmai iránymutatása mentén valósultak meg, melyek a környezettudatosságra, egészséges életmódra, önismeretre, sportra, a helyi értékekre és kultúrára, valamint a művészetre nevelésre épültek leginkább. Az ismeretek átadása mellett a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése is feladat volt. A táborok által fejlesztő társasjátékokat is sikerült beszerezni, melyeket a továbbiakban is használni tudnak az iskola pedagógusai és tanulói. A Félegyházi Kalandtúra teljesítésével még jobban, mélyebben megismerték a táborozók városunk nevezetességeit. A heti programok lebonyolításában a szervező és táboroztató pedagógusok segítségére voltak: a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház Mesepontja, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda, a Déli Agrárszakképzési Centrum kiskunfélegyházi tangazdasága, a Kiskun Múzeum, a Borvirág Táncegyüttes Egyesület részéről Keserű Benedek, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. A pedagógusok önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a rengeteg színes program. Nem utolsó sorban a családoknak segítettek az intézmény iskolái a gyermekek számára nyújtott szakszerű és biztonságot jelentő nyári szünidei programokkal.
A gyermekek örömteli pillanatai az intézmény honlapján megtekinthetők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 18. 09:45, hétfő | Helyi

Sikeres pályázat a PG-ben

A 150 éves Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium hosszú évtizedek óta áll a szakképzés szolgálatában.

2021. Január 17. 19:22, vasárnap | Helyi

Lezárt, de semmihez sem rögzített kerékpárt loptak el

Két kiskunfélegyházi férfi lopott el a gyanú szerint egy kerékpárt, ügyükben a rendőrök a vádemelést javasolnak.

2021. Január 17. 16:50, vasárnap | Helyi

Európai Parlament: Egy növényi alapú, húsmentes élelmiszert is nevezhetnek kolbásznak vagy pecsenyének

Az Európai Parlament döntése ellen az állattenyésztés ágazatai érdekében és a fogyasztók védelmében az európai agrárszervezetek, köztük a magyar agrárium képviselői is tiltakoznak.

2021. Január 17. 11:21, vasárnap | Helyi

Meghalt Sas József

Elhunyt a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező.