Hírek
2014. Október 18. 17:00, szombat |
Életmód
Forrás: - szerk. -
Színes ételek titkai
Csipegessünk a szivárvány minden színéből!
Étkezzünk változatosan, de ne csak az ételek fajtái, hanem a színei szerint is, így az egész szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van.
Piros
A piros ételek, mint a szamóca, ribizli, vörös áfonya, vérnarancs, málna, görögdinnye, paradicsom, retek, pirospaprika, marhahús, máj magasan antioxidáns hatásúak, ezáltal védenek a daganatos megbetegedések ellen, javítják a memóriát, sejtöregedés-gátlók, szív és érrendszeri betegségek, vékonybélprobléma esetén kiváló erősítők.
Fehér
A gyömbér, burgonya, karfiol, zeller, vöröshagyma, fehérrépa, paszternák, alma, rizs, csirke- és pulykamell magas kálium- és magnéziumtartalmúak, ezért csökkentik a koleszterinszintet, segítik a szív és az érrendszer, a tüdő megerősödését, jótékonyan hatnak a vastagbélre.
Narancs
A sütőtök, sárgarépa, mangó, barack, mandarin, narancs, sárgaborsó sok C-vitamint, karotint, béta-karotint tartalmaznak, így erősítik az immunrendszert, lassítják az öregedést, emellett jelentősen javítják a lép működését.
Lila
A padlizsán, vöröskáposzta, cékla, lila hagyma, áfonya, kék szőlő, szeder serkentik az agyműködést, javítják a memóriát, stabilizálják a vércukorszintet és rengeteg energiát biztosítanak.
Zöld
Az avokádó, szőlő, saláta, búzafű, káposztafélék, spenót, sóska, kivi, zöldborsó, mungbab, zellerzöld, petrezselyem, egres magas klorofiltartamúak, méregtelenítő, vérképző, tisztító, máj- és epevédő hatásúak, de a szembetegségeket is gyógyítják.
Sárga
A kukorica, citrom, banán, birsalma, csillagtök, grépfrút, sárga szilva, paprika antioxidáns hatásúak, regenerálják a sejteket, védenek a szembetegségek ellen, vérnyomáscsökkentő hatással bírnak, és magas C-vitamin tartalmúknak köszönhetően erősítik az immunrendszert, javítják a látást, és enyhítik a gyomorpanaszokat.
Barna
A barna ételek, mint a mogyoró, dió, gomba, fahéj, mazsola, vanília, szerecsendió, nagyon jó gombaölő hatásúak, emellett értékes ásványi sókat, például káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, D-vitamint, B-vitaminokat, E- és K-vitamint tartalmaznak, így gondoskodva az erős csontokról.
Fekete
A fekete áfonya, a kaviár, a fekete olíva, fekete ribizli, szarvasgomba, fekete retek, gazdagok C-vitaminban, magas antioxidáns-tartalmúak, ezért szépítik a bőrt, védik a fogínyt, erősítik a vesét és a májat.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Március 29. 08:46, péntek | Életmód
Húsvét - Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábát
Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön.
2024. Március 26. 10:03, kedd | Életmód
Partifecskéknek alakítottak ki költőhelyet a Duna-völgyében
Támogatók bevonásával, munkagépekkel alakítottak ki 1500 négyzetméternyi költőhelyet a partifecskének a Duna Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán - közölte a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesületet az MTI-vel.
2024. Március 26. 07:47, kedd | Életmód
Tizenkilencedik századi falfestményekre bukkantak a veszprémi várnegyed kanonoki épületeiben
Az 1800-as évek végén készült falfestményekre bukkantak a veszprémi várnegyed kanonoki épületeinek restaurálása során.
2024. Március 25. 10:59, hétfő | Életmód
Húsvét - Óva intenek az élő állat ajándékozásától az állatvédők
Óva int élő állat húsvéti ajándékozásától az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület.