Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. December 30. 08:13, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Szilveszterkor is fokozottan figyeljünk embertársainkra

Szilveszterkor is fokozottan figyeljünk embertársainkra

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat.

Felhívják a figyelmet a kihűlés veszélyére, hiszen a meteorológiai előrejelzések szerint szilveszter éjszakáján sok helyen fagypont körüli hőmérséklet várható. A hidegben ne hagyják magukra az ittasság miatt vagy egyéb okból magatehetetlen állapotba kerülő, esetleg az utcán fekvő embereket, hiszen a szervezet akár 10-20 perc alatt is veszélyesen lehűlhet.

Kihangsúlyozzák, hogy a közhiedelemmel ellentétben hidegben nagy mennyiségű alkoholos italt fogyasztani különösen veszélyes, mivel az nem ellensúlyozza az alacsony hőmérséklet okozta veszélyeket, sőt, akár megbéníthatja a szervezet hőszabályozását, ami még gyorsabb kihűléshez vezethet.

Figyeljünk az illegális tűzijátékokra!

Szilveszterkor a pirotechnikai eszközök is sok balesetet okoznak (tavaly 17 ilyen esethez riasztották a mentőket), a legnagyobb veszélyt a házilag barkácsolt, illetve az illegálisan beszerzett, nagy hatóerejű petárdák és egyéb eszközök jelentik, ezek használatától mindenki tartózkodjék.

Az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma – különösen a fővárosban és a nagyvárosokban – jelentősen megnő.

Fotó: illusztárció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.