Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2015. December 28. 00:00, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Szilveszter a Ringen

Szilveszter a Ringen

Nagy Norbi idén is a Hungaroringen szilveszterezik. Az év közben meglátogatott számos sorozat után rally autóba pattan, és egy utolsó, önfeledt autózással búcsúztatja az óévet.

A pár napja 21. születésnapját ünneplő pilótát kérdeztük a megmérettetésről.

Még mielőtt rátérnénk a hétvégi versenyre, tekintsünk picit vissza az idei évedre. Az Autós Gyorsasági Országos Endurance Bajnokságában szerepeltél, és itt dobogós helyen is végeztél az Endurance 2000ccm-es kategóriában. A hazai bajnokságon kívül volt egyéb nemzetközi versenyed is?
- Igen, az RCM Motorsport Dízel Seat Leonjával vettünk részt a 24H Series Endurance világkupa két versenyén is, az egyik a hollandiai Zandvoortban, a második pedig Barcelonában volt, hatalmas élményekkel tértünk haza, és az év végi értékelésben is mi lettünk a legeredményesebb dízeles alakulat! Ezen felül még ami a magyar bajnokságot illeti, egy teljes szezont mentem a RCM Cup-ban, ami az eddigi karrieremet nézve egy visszalépésnek tűnhet, de csak leírva! Jelenleg Magyarország legerősebb mezőnyével rendelkező kupasorozatáról van szó, rengeteget tanultam, és nemrég vehettem át az év végi második helyezettnek járó trófeát!

Mondhatjuk, hogy a páratlan évek a gyorsasági szakágtól elszakadva, rallye versenyen végződnek? Legutóbb 2013-ban láthattunk a Szilveszter Rallye pályáin.
- Ha nem is szándékosan, de úgy tűnik igen, bár én előző évben is szívesen indultam volna! Idén szerencsére megint lehetőségem van menni, nagyon érdekes volt két éve is az egész rendezvény, nyilván idegen volt még nekem a rallye világa!

Ismét egy Mitsubishi, ismét öszkerékhajtás. Ennyire megkedvelted a típust?
- Pár hete még több típusról is szó volt, gondoltam rá hogy egy első kerék meghajtású autóval is jó lenne kipróbálni magam, hiszen mindig is elsőkerekes autókkal versenyeztem, aztán végül mégis a Mitsubishire esett a választás. Ami az összkerékhajtást illeti, nem sokat mentem, ennek ellenére imádom, ha tehetném, többet mennék ilyen autókkal, legyen az Mitsubishi, Subaru, esetleg egy quattro!

A pálya tekintetében lesz némi változás a felújítási munkálatok végett. Segítene egyáltalán bármit, ha használhatnád az eredeti nyomvonalat, és ha igen, mennyit?
- Azt nem mondom, hogy nagyon sokat segítene eredmény szempontjából az a pár kanyar a Hungaroringen, viszont mindenképp másabb hangulata van egy olyan gyorsnak, amikor mehetek a jól megszokott környezetemben is párszáz métert.

A 2013-as versenyen a folyamatos javulás volt látható az időeredményeiden. Úgy vágsz neki ennek a hétvégének is, hogy figyeled az órát? A végeredményt tekintve van valami elvárás magaddal szemben?
- Rám mindig is az volt jellemző, hogy „alulról építkezem” , tehát folyamatosan kontroll alatt szeretem tudni a menésemet, amit csak a fokozatos gyorsulással lehet elérni! Az előző rallye szereplésemen az abszolút huszadik helyen végeztünk, örülnék, ha ezt idén meg tudnánk javítani!

Gyorsasági pilótaként nem volt furcsa, hogy valaki diktálja az itiner mellőled? Tudsz figyelni az információkra, amit kapsz a navigátorodtól?
- A gyorsaságiban is kapunk infókat a csapattól rádión, így ez nem annyira idegen, hogy valaki a fülemre mondja a tudnivalókat, itt egy kicsit sűrűbben jönnek az infók, de nem volt ezzel semmi problémám.

Ha nem titok, ki lesz segítségedre a jobb1-ben?
- Szilassy Arnold lesz a navigátorom, egy tapasztalt, sokak által elismert navigátor ő, meggyőződésem hogy kiválóan együtt tudunk majd dolgozni!

A karácsonyi bejgli után, és a szilveszteri trombitaszó között 27-én vasárnap a hivatalos teszttel megkezdődik az év utolsó jamboree-ja , amin már Norbi is autóba ül. Az ezt követő 2 napban 280 páros felhőtlen autózását, önfeledt szórakozását kísérhetik figyelemmel a versenyre kilátogató nézők. Minden kedves érdeklődőt vár egy közös fotóra, egy önfeledt beszélgetésre, és még az autóját is megtekinthetitek. Ehhez nincs más dolgotok, mint felkeresni Őt az egyik boxban! Addig is kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves autósport szerelmesnek!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Periódus ; WLA – The Internet Company ; CleanGuard – Cleaning Service Kft. ; KARTOMA s.r.o. ; KRPT Medical ; inDESIGN – www.nzindesign.sk ; Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft. ; Ecoffice Technology Kft – Sigillanda ; www.nagynorbi.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 19:02, kedd | Sport

Sikerült hozzászokni az autóhoz!

Új navigátor, újszerű autó, régi pályák, sikeres célba érkezés. Ez jellemzi a Juhász - Gondos ralipárost.

2022. Július 05. 15:03, kedd | Sport

Hiányzott már a Rallye!

A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki az 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak.

2022. Július 05. 12:01, kedd | Sport

A jövő válogatottjában

2022. Július 04. 19:26, hétfő | Sport

Lépj a legendás elődök útjára!

A harmadik évében járó Hybrid RX Team egyik autója felszabadult a Nyirádi OB futamra 2022.07.16-17-re.