Városlista
2020. augusztus 15, szombat - Mária

Hírek

2020. Augusztus 01. 21:19, szombat | Helyi
Forrás: kurultaj.hu

Szigorú biztonsági intézkedések mellett, Kárpátia koncert nélkül kerül megrendezésre az idei Kurultaj

Szigorú biztonsági intézkedések mellett, Kárpátia koncert nélkül kerül megrendezésre az idei Kurultaj

Hazánkban már több mint tíz éves múltra tekinthet vissza a Kárpát–medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző ünnepe a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés.

Az idén azonban a kormányzat által kihirdetett járványügyi védekezés értelmében szigorú biztonsági és egészségügyi szabályok alkalmazása mellett rendezi meg a nagyszabású szabadtéri hagyományőrző ünnepet a Magyar-Turán Alapítvány, augusztus 21-23–án Bugacon.

A jelenleg hatályos (és továbbra is érvényben maradó) járványügyi intézkedések alapján a hagyományőrző ünnep néhány részprogramját törölni kénytelenek a szervezők. Ezért az ünnepségen nem lesz 500 főt meghaladó koncert, illetve egyéb esemény, amelyre a zenés–táncos rendezvényekre vonatkozó szabályozások a hatályosak. Mindezek értelmében elmarad az augusztus 22. (szombat) estére meghirdetett Kárpátia koncert, valamint elmaradnak az esti és éjszakai táncházak (pénteken és szombaton is). A Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. Az idei sajnálatos járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámúak lesznek és csak olyan országokból érkeznek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás (zöld zóna) vagy pedig 2 negatív Covid-teszttel rendelkeznek, ezáltal semmilyen fertőzésveszélyt nem okoz a jelenlétük. A vendéglátósoknak és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk a szervezőkkel kötött szerződések alapján. A rendezvényen aktívan résztvevő hagyományőrzőkre és a látogatókra is szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos (beléptetés, fertőtlenítő zónák) szabályokat és információkat a rendezvény hivatalos honlapján www.kurultaj.hu folyamatosan megjelenítjük. A szervezőknek ebben a nehézségekkel teli évben nincs céljai között a látogatói létszám-rekordok megdöntése. A rendezők, a résztvevők és a látogatók, illetve a térségben élők egészségét és biztonságát tartják elsődlegesnek, ezért mindezekkel a megelőző intézkedésekkel és fokozott éberséget igénylő szervezői munkával kívánják biztonságossá tenni az ünnepet. Természetesen a szervezők folyamatosan figyelemmel kísérik az aktuális járványügyi helyzetet, és betartják a törvényi rendelkezéseket és a szakhatóságok hatályos előírásait. Fontosnak tartjuk, hogy ezekben nehéz időkben is (az óvintézkedések betartása mellett) közösen emlékezhessenek történelemformáló nagy őseikre és méltósággal ünnepelhessenek a magyar emberek.

Magyar-Turán Alapítvány

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 17:05, péntek | Helyi

Ünnepi nyitvatartás a félegyházi parkfürdőben

A Félegyházi Termál Parkfürdő az augusztus 20-i ünnep miatt az alábbi nyitvatartással várja kedves Vendégeit.

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!

2020. Augusztus 13. 14:08, csütörtök | Helyi

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

2020. Augusztus 13. 09:32, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.