Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Február 27. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: miss.at

Szexi vagy ártalmas?

Szexi vagy ártalmas?

Ezért ne ülj keresztbe tett lábakkal!

Egy magassarkúba, harisnyába bújtatott női láb már amúgy is nagyon szexi, ám a hanyagul keresztbe tett lábakkal csak tovább fokozható az összhatás. Egyszerre lehetünk elegánsak, és csábítóak ebben a „pózban”. Ha rövid szoknyát viselünk, akkor pedig szinte „muszáj” így ülnünk.

Miért is szeretünk így ülni?
Főleg, mi nők részesítjük előnyben ez az ülési „helyzetet”. Pszichológusok szerint ez egy ősi ösztön, mellyel azt akarjuk kifejezni, hogy mi bizony védjük a fontos javainkat.

És vajon az egészségünknek nem árthat?
Furcsán hangzik a kérdés, mert mégis mi lehet egészségkárosító abban, hogy az ember üldögél? Talán az ülőgumóink fáradnak el túl korán? Esetleg a felfázás lehet veszélyes? Vagy csak úgy „simán”, a sok ülés? A „legenda szerint” visszereink, a vérkeringésünk nem biztos, hogy hosszútávon hálás lesz a folyton keresztbe pakolt lábaknak. A kérdés csak az, mennyire igazak ezek az állítások…?

Keresztbe ne…?
Szakértők szerint – habár a térd ízületeit kissé megterheli ez az ülési mód – a keresztbe pakolt lábak nem kimondottan felelősek a visszérért, illetve egyéb „lábas” problémákért. Az azonban sokkal veszélyesebb, ha sokáig ugyanabban a pozícióban ülünk. A visszerekért pedig inkább a genetika a felelős.

Akkor inkább álljunk?
Semmi esetre sem! Mert vannak napok, vagyis inkább általában olyan napok vannak, amikor az embernek egész nap ülnie kell: iskola, munkahely (már ha ülőmunkát végzünk), egész napos rendezvények és így tovább, és így tovább. Ilyenkor iktassunk be egy-egy szünetet, sétáljunk picit, álljunk fel, nyújtózzunk, ha lehet. Váltogassuk az ülési pozíciónkat, amilyen gyakran csak lehet. Így nem terheljük annyira a lábunkban lévő szalagokat, inakat, illetve a gerincoszlopunkat.

Címkék: ülés, keresztbe, láb, lábak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).