Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Augusztus 23. 11:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

A második, immár nemzetközivé duzzadt Oldalkocsis Találkozónak adott otthont a kiskunfélegyházi Parkerdő augusztus 13-tól 16-ig.

A találkozóra a támogatói karszalagok alapján 2000 felnőtt, és közel 1500 gyermek volt kíváncsi idén, ami a tavalyi 1800-fős összlétszám majdnem dupláját jelentette. A rendezvényt az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motorostalálkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.

Az erdő nagy tisztásán a számtalan árus és büfés mellett színvonalas gyermek és felnőtt koncertek, ugrálóvár, trambulin, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny valamint gyermekmotoroztatás működött a hétvégén. A tavalyi találkozó helyszíne, a kis, árnyas tisztás pedig immár csendes, komfortos kempingként várta a nagy számú idősebb oldalkocsis motorost itthonról és külföldről egyaránt az éjszakai pihenés jegyében.

Az oldalkocsis motorok száma ismét jóval száz felett volt, a felvonuláson és az oldalkocsis kaszkadőr bemutatón pedig több, mint 500 motor és jóval ezer feletti néző vett részt. A találkozót a regisztrációk alapján 14 országból látogatták meg oldalkocsisok. Nagy részük már a búcsúzáskor jelezte, hogy jövőre még több barátjával érkezik, ami a bizalom és az elismerés igazi jele. A rendezőség tervei szerint 2016. augusztus 11-től 14-ig még nagyobb létszámban lepik el az oldalkocsisok Kiskunfélegyházát!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.