Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. November 17. 10:41, csütörtök | Helyi sport
Forrás: bacskiskunfoci.hu

Szeretnénk bizonyítani a Kecskemét ellen

Szeretnénk bizonyítani a Kecskemét ellen

Interjú Szabó Istvánnal, a KHTK edzőjével.

Az őszi szezon utolsó fordulójában a Kecskeméti LC együttesét fogadja a Kiskunfélegyházi HTK. Szabó Istvánt, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük a fontos rangadó előtt.

- Jelent számotokra plusz motivációt, hogy a Kecskemét nem is olyan régen még az élvonalban szerepelt?

Plusz motivációt nem a Kecskemét élvonalbeli múltja jelenti számunkra, sokkal inkább belső motivációt látok, érzékelek, játékosaimban és magamban. Szeretnénk bizonyítani a félegyházi szurkolóknak és mindenkinek, aki szereti a KHTK-t, hogy nem lehet leírni minket!

- A KLC egy ponttal van lemaradva az éllovas Tiszakécskétől, szeretnének feljutni az NB-III-ba, a győzelmi kényszer nyomaszthatja őket?

Szerintem igen. Több mérkőzésüket láttam és véleményem szerint nagyon jó csapat a KLC, de az igazán nagy nyomást hazai pályán nem tudták elviselni a kécskei rangadón, főleg a második félidőben, kécskei vezetésnél majd létszámfölényben váltak idegessé, kapkodóvá, számomra az egyértelmű, hogy nagy teher alatt fognak játszani mivel pontvesztés esetén nagy hátrányban lennének a bajnoki címért vívott harcban.

- Miként jellemeznéd a Kecskemét játékát?

Nem szeretném ellenfelünket túl dícsérni, de tény, hogy jelenleg komoly játékerőt képviselnek. Stílusukra jellemző a labdanélküli sok mozgás illetve a kombinatív sok passzra épülő játék, egyéni megoldásokkal.

- Kik azok a játékosok, akikre különösen oda kell figyelni?

Minden csapatrészben van kiemelkedő képességű játékosuk. Kedvenc játékosom Farkas Pista a védelemben, középpályán Branko Petrics,a csatársorban Salami. Ezen felül ne feledkezzünk meg két ex félegyházi labdarúgóról Balog Marciról és Némedi Norbiról sem, akikben biztosan nagy bizonyítási vágy van.

- Hogyan készültök az összecsapásra, mi az, amiben reménykedhetnek a szurkolók?

Sajnos lehetőségeink behatároltak, mivel amatőrök vagyunk csak este munka után tudunk edzeni 2-3 alkalommal hetente. Füves pályán már 3 – 4 hete nem tudunk készülni, mivel villanyvilágítás csak a kisméretű műfüves pályán van. Ennek ellenére szurkolóink, szimpatizánsaink reménykedhetnek, hogy Dávid és Góliát harcát nem mindig az erősebb nyerte. Csapatszellem erősítő „tréning” biztosan lesz szerda este edzés után, ahol zsíros kenyér lilahagymával, tea illetve forralt bor segíti a felkészülésünket.

- A győzelem reményében készültök, de az egy pont megszerzését látatlanban elfogadnád?

Mindenki láthatja, hogy két kiemelkedő csapat küzd jelenleg a bajnoki címért, ez pontszámban és gólkülönbségben is mérhető. Ellenfelünk nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is bizonyította játékerejét, pl. NB-III. –s Dunaharasztit 5-0- ra győzte le. Ezek után nyílván nem csapatom az esélyes, de rajtunk nincs teher, és képesnek tartom játékosaimat meglepetésre is.

A megyei I. osztály állása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.