Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2019. December 02. 22:30, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Kereszt nélkül nem találtok rá a szeretetre…

… hirdeti Szent II. János Pál pápa hitvallását az apostoli kereszt, melyet immáron tizedik alkalommal állít fel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete a Petőfi téren.

A december 1-jén tartott ünnepséget Ficzkó Juhász Zoltán és Nagy Tünde verssel, Toldi Níla művésznő csodálatos énekével, Kisgyőri Krisztián harmonika-játékával, Kiss Ákos Jenő nótaénekes dallal és Vesztergám Miklós tárogatón előadott művekkel színesítette.

– Eltelt egy év, újra advent első vasárnapját ünnepeljük, s vele együtt megszokott módon a jobbikos keresztállítást. Kicsiny közösségünk egyik első közmegjelenése volt a keresztállítás és azt megelőzően az első erőpróba a kereszt létrehozása. Bizony elszaladt az idő, hiszen immár 10. alkalommal áll az apostoli kereszt Kiskunfélegyháza főterén – mondta a keresztállító ünnepség megnyitójában Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke.

– Mi is változunk, bár vannak állandó részletek, melyekre különösen odafigyelünk, és pontosan fontosságuk miatt nem engedjük csorbulni őket. Ilyen dolgok a magyarság és keresztény értékrendünk védelme, megőrzése és a hibák, a kevésbé jól működő dolgaink észrevétele, szóvá tétele, jobbító javaslataink megtétele és – amennyiben erre módunk lesz, megvalósítása is.

- Már az első keresztállításkor is kijelentettük, hogy célunk az anyagias világnézet, a mindennek az árát firtató és a szerzésvágy elleni fellépés, a szeretet helyett a vásárlás démonának kielégítését célzó, legszentebb és legbensőségesebb családi ünnepünket meggyalázó életszemlélet elleni fellépés volt és marad. Ez a mai napon is így van, hiszen ezen a téren nem léptünk előre. Tovább nyomul a Black Friday, a Fekete Péntek, magyarán a vásárlás mammona. Hovatovább a vallásosságot hírből sem ismerő kereskedelmi reklámokból ismerős hang, a Halleluja hallatszik. De ne örüljünk! Korai lenne az öröm. Ugyanis nem Jézust és a fény eljövetelét ünneplik, de nem ám. Egy újabb hitel, kölcsönfajta megjelenítését hirdetik a Halleluja-val. Örülj ember, hiszen 10%-ért vehetsz fel rövid távú hitelt! Van még tennivalónk az értékrendi válság helyrehozásáért – hívta fel a figyelmet Kollár László arra, hogy miképp veszíti el a Karácsony valódi jelentőségét, ha engedjük magunkat elsodródni az új kor anyagias szellemével.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 12:50, szombat | Helyi

Megfeleltek a likőrök a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 08:58, szombat | Helyi

Máshogy járnak a buszok és a vonatok a szombati munkanapon

A MÁV tájékoztatása szerint a munkanap miatt ma a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

2019. December 13. 21:03, péntek | Helyi

Halálos baleset az M5-ös autópályán

Petőfiszállás térségében teljes szélességében lezárták a sztrádát.

2019. December 13. 16:25, péntek | Helyi

Országos Állat- és Kirakodóvásár 2020

2020-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat- és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.