Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. December 02. 22:30, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Szeretet nélkül nem bírjátok el a keresztet

Kereszt nélkül nem találtok rá a szeretetre…

… hirdeti Szent II. János Pál pápa hitvallását az apostoli kereszt, melyet immáron tizedik alkalommal állít fel a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete a Petőfi téren.

A december 1-jén tartott ünnepséget Ficzkó Juhász Zoltán és Nagy Tünde verssel, Toldi Níla művésznő csodálatos énekével, Kisgyőri Krisztián harmonika-játékával, Kiss Ákos Jenő nótaénekes dallal és Vesztergám Miklós tárogatón előadott művekkel színesítette.

– Eltelt egy év, újra advent első vasárnapját ünnepeljük, s vele együtt megszokott módon a jobbikos keresztállítást. Kicsiny közösségünk egyik első közmegjelenése volt a keresztállítás és azt megelőzően az első erőpróba a kereszt létrehozása. Bizony elszaladt az idő, hiszen immár 10. alkalommal áll az apostoli kereszt Kiskunfélegyháza főterén – mondta a keresztállító ünnepség megnyitójában Kollár László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetének elnöke.

– Mi is változunk, bár vannak állandó részletek, melyekre különösen odafigyelünk, és pontosan fontosságuk miatt nem engedjük csorbulni őket. Ilyen dolgok a magyarság és keresztény értékrendünk védelme, megőrzése és a hibák, a kevésbé jól működő dolgaink észrevétele, szóvá tétele, jobbító javaslataink megtétele és – amennyiben erre módunk lesz, megvalósítása is.

- Már az első keresztállításkor is kijelentettük, hogy célunk az anyagias világnézet, a mindennek az árát firtató és a szerzésvágy elleni fellépés, a szeretet helyett a vásárlás démonának kielégítését célzó, legszentebb és legbensőségesebb családi ünnepünket meggyalázó életszemlélet elleni fellépés volt és marad. Ez a mai napon is így van, hiszen ezen a téren nem léptünk előre. Tovább nyomul a Black Friday, a Fekete Péntek, magyarán a vásárlás mammona. Hovatovább a vallásosságot hírből sem ismerő kereskedelmi reklámokból ismerős hang, a Halleluja hallatszik. De ne örüljünk! Korai lenne az öröm. Ugyanis nem Jézust és a fény eljövetelét ünneplik, de nem ám. Egy újabb hitel, kölcsönfajta megjelenítését hirdetik a Halleluja-val. Örülj ember, hiszen 10%-ért vehetsz fel rövid távú hitelt! Van még tennivalónk az értékrendi válság helyrehozásáért – hívta fel a figyelmet Kollár László arra, hogy miképp veszíti el a Karácsony valódi jelentőségét, ha engedjük magunkat elsodródni az új kor anyagias szellemével.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.