Városlista
2019. augusztus 25, vasárnap - Lajos

Hírek

2019. Február 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

A Házasság Hete országos programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik a Szerelmi kalandtúrát a félegyházi katolikus egyházközségek.

A program célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a társadalom figyelmét.

A szerelmi kalandtúra március 16-ig tart, a jelentkező párok a regisztráció után menetlevelet kapnak, amelynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait szabadon választott időpontokban teljesíthetik. Regisztrálni a plébániákon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet.

A Házasság Hete programsorozat február 12-én, kedden, 10 órakor a gyermekkönyvtárban kezdődik, ahol Néma Attiláné Ella dúla, párkapcsolati tréner tart előadást. Délután 5 órakor, szintén a könyvtárban Együtt, Istennel címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést a házasságról. Másnap, február 13-án, szerdán, 15 órakor Szerelmes Valentin címmel játékos műveltségi vetélkedőre várják a középiskolásokat a könyvtárba.

Február 14-én, csütörtökön, 15–17 óra között romantikus irodalmi délután keretében romantikus műveket olvasnak fel a félegyházi nyugdíjasklubok tagjai a könyvtárban. Este 6 órakor pedig a művelődési központ filmklubjában A Mennyei csodák című amerikai filmdrámát vetítik.

Elégedetten az élettel címmel Pál Feri atya előadását hallgathatják meg az érdeklődők február 19-én, kedden, 18 órakor a művelődési központban. Már hagyomány, hogy a Házasság Hete programsorozat keretében megáldják a házaspárokat, így az Újtemplomban február 16-án, szombaton, este 6 órakor, és másnap a vasárnapi szentmisék keretében, míg az Ótemplomban február 17-én, vasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise keretében lesz a házastársak megáldása.

(Forrás: BAON, címlapfotó: egeszsegkalauz.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 25. 15:30, vasárnap | Helyi

Nagyon fontos a megfelelő iskolatáska kiválasztása a szakorvos szerint

A jó iskolatáska ergonomikus, jól illeszkedik a gerincoszlopra – mondta Moravcsik Bence ortopéd-szakorvos az M1 vasárnap reggeli műsorában.

2019. Augusztus 25. 11:58, vasárnap | Helyi

Elsőként adták le ajánlóíveiket Csányi József és képviselő-jelöltjei

Kevesebb, mint 2 óra alatt összegyűlt a Csányi József polgármesterjelölt vezette Nemzeti Fórum minden képviselő-jelöltjének az induláshoz szükséges ajánlás.

2019. Augusztus 25. 11:28, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 21. vasárnap - 2019. augusztus 25.

2019. Augusztus 25. 11:28, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 21. vasárnap - 2019. augusztus 25.