Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 11. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

Szerelmi kalandtúrán vehetnek részt a házasok

A Házasság Hete országos programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik a Szerelmi kalandtúrát a félegyházi katolikus egyházközségek.

A program célja, hogy a házasság és a család fontosságára irányítsa a társadalom figyelmét.

A szerelmi kalandtúra március 16-ig tart, a jelentkező párok a regisztráció után menetlevelet kapnak, amelynek izgalmas, kapcsolatépítő feladatait szabadon választott időpontokban teljesíthetik. Regisztrálni a plébániákon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központban lehet.

A Házasság Hete programsorozat február 12-én, kedden, 10 órakor a gyermekkönyvtárban kezdődik, ahol Néma Attiláné Ella dúla, párkapcsolati tréner tart előadást. Délután 5 órakor, szintén a könyvtárban Együtt, Istennel címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést a házasságról. Másnap, február 13-án, szerdán, 15 órakor Szerelmes Valentin címmel játékos műveltségi vetélkedőre várják a középiskolásokat a könyvtárba.

Február 14-én, csütörtökön, 15–17 óra között romantikus irodalmi délután keretében romantikus műveket olvasnak fel a félegyházi nyugdíjasklubok tagjai a könyvtárban. Este 6 órakor pedig a művelődési központ filmklubjában A Mennyei csodák című amerikai filmdrámát vetítik.

Elégedetten az élettel címmel Pál Feri atya előadását hallgathatják meg az érdeklődők február 19-én, kedden, 18 órakor a művelődési központban. Már hagyomány, hogy a Házasság Hete programsorozat keretében megáldják a házaspárokat, így az Újtemplomban február 16-án, szombaton, este 6 órakor, és másnap a vasárnapi szentmisék keretében, míg az Ótemplomban február 17-én, vasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise keretében lesz a házastársak megáldása.

(Forrás: BAON, címlapfotó: egeszsegkalauz.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.