Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. November 23. 10:11, hétfő | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Szerdától indul a félegyházi Covid szűrőhely

Szerdától indul a félegyházi Covid szűrőhely

A szűrőhely létrehozásával azoknak a helybélieknek szeretnénk segíteni, akiknek államilag elismert, gyors COVID-teszt eredményre van szüksége.

E célra szerdától, azaz november 25-étől egy szűrőbusz áll rendelkezésre a sportcsarnok főbejáratánál. Ezúton is köszönöm a Szalai Busz Kft. segítségét, amiért e célra egy buszt átalakítottak és térítésmentesen a rendelkezésünkre bocsátottak.

A szűréseket dr. Patkós Róbert, az Egészségközpont orvos-igazgatója végzi előzetes telefonos időpont-egyeztetés után. Időpontot kérni a 06-76/784-834-es telefonszámon lehet hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 12, kedden és csütörtökön 13 és 17 óra között.

Az itt levett mintákat akkreditált laboratóriumban elemzik, az Állami Népegészségügyi Központ által elfogadott eredményt pedig (amit szükség szerint angol, vagy német nyelven is elkészítenek) 48 órán belül garantálják, de a gyakorlat szerint azt már a mintavételt követő napon megkapják az ügyfelek.

A PCR tesztelés ára gazdasági társaságoknak az államilag kötelező hatósági ár, ami 19.500 Ft, míg magánszemélyeknek bekerülési költségen végzi el a doktor úr, ami 17.000 Ft.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Tisztelettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.