Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 28. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szerdán újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál

Szerdán újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál

Szerdán újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik.

Az ötödik átállás Északnyugat-Magyarországot érinti - közölte az Antenna Hungária az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, április 29-én nulla óra és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők.

Az átállás Bakonyszentkirály, Győr, Kőszeg, Lenti, Sopron, Szentgotthárd, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg térségében érinti a MinDig TV Extra előfizetőket. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi a HEVC kódolásra történő átállás - írták.

Április 29-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

Kiemelik: a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása már csak az új eszközzel lesz elérhető.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik - olvasható a közleményben.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás Lenti, Szentgotthárd, Szombathely, Vasvár, és Zalaegerszeg térségében. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót - írták.

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a MinDig TV weboldalán (www.mindigtv.hu/atallas), a MinDig TV Extra weboldalon (www.mindigtvextra.hu), a call center 1211-es számán, a DVB-T Infocsatornán a 99-es programhelyen - tájékoztatott az Antenna Hungária.

Címkék: antenna, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára