Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 11. 12:54, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szerdán még igényelhető az iskolákban a méhnyakrák elleni védőoltás

Szerdán még igényelhető az iskolákban a méhnyakrák elleni védőoltás

Szeptember 12-éig, szerdáig igényelhető az iskolákban a méhnyakrák elleni védőoltás azoknak a lányoknak, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályába járnak

- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának vezetője az M1 aktuális csatornán kedden.
Dánielisz Ágnes hozzátette: az oltás beadásának feltétele a szülői nyilatkozat, ezt kell eljuttatni az iskolai védőnőnek szerdáig.

Elmondta: a négy éve elérhető ingyenes védőoltást évente átlagosan a hetedikes lányok 75 százaléka kéri. Bíznak benne, hogy arányuk idén magasabb lesz, mivel újdonságkén most először a humán papilloma vírusnak (HPV) nem két, hanem kilenc típusa ellen tudnak oltást biztosítani - fűzte hozzá.

Címkék: hpv, méhnyakrák, oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni