Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 07. 15:00, szombat | Bulvár
Forrás: - szerk. -

Szépüljünk a spejzből…

Szépüljünk a spejzből…

Az évek előre haladtával a bőr egyre szárazabbá válik, olykor kellemetlenül feszül, s a hideg, szeles idő sem tesz jót neki.

Az évek előre haladtával a bőr egyre szárazabbá válik, olykor kellemetlenül feszül, s a hideg, szeles idő sem tesz jót neki. Az efféle kellemetlenségek orvoslásához nem kellenek drága kozmetikumok, elég ha körülnézünk a spejzben vagy a hűtőszekrényünkben.
Első lépésként legfontosabb teendők a gondos tisztítás. Akinek száraz a bőre, ne meleg vízzel, hanem csak langyossal vagy hideggel mossa le az arcát, szappant, tusfürdőt ne használjon. Az öregedő arcbőrnél nélkülözhetetlen a rendszeres radírozás, hiszen el kell távolítanunk az elhalt hámsejteket. Ha nem tesszük meg, bőrünk egyre szürkül és előfordul, hogy hámlani kezd. A maszkok, arcpakolások is nagyon sokat javítanak arcunk állapotán. Nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy drága krémeket vásároljunk, vagy horror összeget fizessünk egy-egy kozmetikai kezelésért, csak nézzünk szét mi van otthon.

Arcradír házilag
Kis tálkába keverjünk össze 1 ek barna cukrot 1 ek mézzel 1 tk citromlével. Kenjük az arcunkra, majd a cukorszemcsékkel dörzsöljük át nagyon finoman a bőrt, mely látványosan megújul, sima és puha lesz. Használhatjuk a kezeinkre, az egész testre is, persze akkor nagyobb adagot kell bekevernünk.

Hidratáló és nyugtató pakolás
2 tojásfehérjét 2 evőkanálnyi natúr joghurttal keverjünk össze, majd ezt a keveréket hagyjuk az arcon pár percig, utána öblítsük le meleg vízzel.

Ápoló maszk száraz bőrre
3 evőkanálnyi mézben keverjünk el alaposan 1 tojássárgáját. Kenjük fel az arcunkra, hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Hidratáló pakolás avokádóval
1 érett, puha avokádót fél kígyóuborkával, 1 tojássárgájával és 1 evőkanál mézzel turmixoljunk össze, majd rögtön kenjük fel az arcra, a szem környékét kihagyva. 10 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Pakolás a rugalmasabb, lágyabb bőrért
1 banánt 1 evőkanál joghurttal, 1 evőkanálnyi olívaolajjal jól dolgozzunk össze és tegyük fel a bőrre. Hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.