Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. December 26. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Szépülj a szemétből...

Szépülj a szemétből...

A hideg, a mindig olyan hosszúra nyúló január nem csak lelkünket, de bőrünket, testünket is meggyötri. Hiába a sok réteg ruha, a sál és sapka „kombó”, elkel némi kényeztetés a zimankóban megfáradt tagjainknak.

Készítsünk otthon házilag „szépítőszereket”, méghozzá igen különleges összetevőkből.

Gondoltál már arra, hogy bőrünk, testünk szépsége, ápoltsága – némi túlzással - akár a konyhai szemetesből is megoldható lenne? Kukkants csak bele, mennyi csodaszer rejlik ott!

Viszlát, táskás szemek, szem alatti karikák!
A délutáni, esti teád elkészítésére szolgáló teafilter rendszerint a szemetesben landol, ugye? Pedig kiválóan alkalmas a szem alatti karikák eltüntetésére!

Így készül:

A teafiltert használat után hagyd kihűlni, majd tedd be egy éjszakára a hűtőbe. Másnap szorítsd a csukott szemedre néhány percre és hagyd, hogy eltüntesse a szemed alatti, fáradtság okozta karikákat, duzzanatot.

Töltsd fel a bőröd nedvességgel!
A kissé „plöttyedt”, már nem éppen a legropogósabb paradicsom nem biztos, hogy a salátád, szendvicsed legjobb alapanyaga lesz, de a bőröd hálás lesz a benne található víznek, hiszen nedvességgel tölti fel azt.

Így készül:

Keverj össze egy paradicsomot egy teáskanál mézzel, vidd fel a bőrödre, mint egy maszkot, és hagyd, hogy nedvességgel, energiával töltse fel bőröd! Ha megtette a hatását, alaposan mosd le!

Tisztíts vele!
Egy kisebb vagy nagyobb sütögetés, főzögetés közben biztos Nálad is megmarad egy-egy tojássárgája vagy –fehérje. Előbbiből remek arctisztító készülhet!

Így készül:

Keverj össze egy tojássárgáját némi citromlével, és turmixolj bele egy uborkát. Alkalmazd a keveréket úgy, mint egy sminklemosót! Nem csak a már nem kívánt „kencét” tünteti el az arcodról, de közben nedvességgel, energiával tölti fel a bőröd! Hát nem csodás?

Szeretsz kávézni?
Ha igen, akkor nyilván Nálad is szinte napi vendég a szemetesben a megmaradt kávézacc. Pedig nem kellene mindig a hulladék közé kerülnie! Remek bőrradír és narancsbőr elleni készítmény állítható elő belőle, házilag!

Így készül a bőrradír:

Keverd össze a zaccot egy kis kókuszolajjal, és zuhanyzáskor masszírozd át a testedet ezzel a „csodaszerrel”. A „mixben” lévő értékes antioxidánsok jót tesznek vérkeringésünknek, emellett eltávolítják az elhalt hámsejteket.

Így készül a narancsbőr elleni csodaszer:

Keverj össze 5 evőkanál zaccot egy evőkanál citromlével, és vidd fel a problémás helyekre, mint popsi, és combok. Tekerd körbe frissentartó fóliával, és hagyd, hogy hasson a csodaszer!

Címkék: bőrradír, narancsbőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.