Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Néhol megélénkülhet a szél és hajnalban már megjelennek a pára- és ködfoltok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn délelőtt még az ország nyugati, délnyugati részén lehet több a felhő, és ott előfordulhat eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Ezt követően ezeken a területeken is naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.

Kedden már sok napsütésre lehet számítani, kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem várható. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán hajnalra kialakulhatnak pára- és ködfoltok, de napközben napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A keleties szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 10-17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön hajnalra pára-, illetve ködfoltok képződhetnek, de napközben napos, száraz időre van kilátás általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Néhol megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 9 és 16, a maximum 23 és 28 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, majd napközben sok napsütésre kell számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 9-16, a délutáni órákban 23-28 fok várható.

Szombaton hajnalban pára-, ködfoltok kialakulhatnak, majd napközben változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napsütéssel, helyenként előfordulhat csapadék. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 9-17 fokról délutánra 21 és 28 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, általában többórás napsütéssel, a csapadéknak kicsi az esélye. Többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az északi szél. Hajnalban 7-16, a délutáni órákban 19-24 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország