Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 07. 13:32, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Szépíróversenyt rendeztek speciális nevelési igényű gyermekeknek

Szépíróversenyt rendeztek speciális nevelési igényű gyermekeknek

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Járási Szépíróversenyt Kiskunfélegyházán a speciális nevelési igényű gyermekek számára február 6-án.

A Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által szervezett megmérettetésre idén tizenegy iskolából kilencvenhat tanuló jelezte részvételi szándékát.

- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a tanulási problémával küzdő gyermekeknek is legyen megmérettetési lehetőség. Ezen a versenyen nem a helyesírás, hanem a külalak, a szépírás számít – mondta el lapunknak Keresztesné Csikós Gabriella intézményvezető.

Mint ahogy azt az igazgatónőtől megtudtuk, a gyerekek 5 kategóriában indultak a versenyen (1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály és 7-8. osztályosok, valamint a középiskolások). A gyermekek munkáját gyógypedagógusok bírálták el. A verseny végén az első három helyezett oklevelet és ajándékot kapott, melyben tollak, füzetek és különféle játékok lapultak. A legjobbak természetesen továbbjutottak az országos döntőbe is, melyet Kiskőrösön fognak megrendezni április-május környékén.

A verseny népszerűségét az is jól mutatja, hogy évről-évre egyre több gyermek jelentkezik és nagyon sokan közülük évente vesznek részt rajta. A régió pedagógusai is szívesen segédkeznek a gyermekek felkészítésében és az iskolánkénti megmérettetésében. Az oroszlánrészt azonban a félegyházi Göllesz Viktor intézmény pedagógusai vállalják magukra, akik szabadidejüket feláldozva szervezik meg minden alkalommal a versenyt.

- A Göllesz iskola hiányt pótolt azzal, mikor pedagógusai elkezdték megszervezni ezt a példaértékű versenysorozatot – fejezte ki elismerését Balla László alpolgármester.

- A mai elektronikus világban egyre csúnyább a gyermekek írása. Sajnos a helyesírás is egyre rosszabb. Az a közel száz gyermek, akik ma itt vannak és részt vesznek a versenyen, iskolájuk legjobbjai. Hogy itt lehetnek, azért fogadják elismerésem és köszönetemet a régió pedagógusai, akik elhozzák őket, és köszönet a Göllesz iskola vezetésének, pedagógus kollektívájának, akik részt vesznek a verseny lebonyolításában – mondta az alpolgármester, aki Keresztesné Csikós Gabriella intézményvezető mellett köszöntötte a versenyre érkező gyermekeket az ünnepélyes megnyitón.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit