Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Szépen teljesített a Koppány csapat

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

Szeptember 25-én, szombaton, a DAR VI. és egyben záró fordulóján versenyeztek. Nagyon szép időben lőtték végig a 24 célból álló pályát. A pályán a kötelező elemeket is tartalmazó 8 db lőlap, 8 db 3D és 8 db ügyességi cél várta a versenyzőket. A verseny zárásaként nemcsak a 25-ei versenyen, hanem a hat forduló összesített eredménye alapján, a versenysorozatban legalább négy állomásán résztvevőt oklevéllel és éremmel jutalmazták. Az első helyezettek egy kupát is hazavihettek.

A Koppány csapat nagyon szépen teljesített, a következő eredmények születtek:

Vadász reflex íjjal lövők:
Balanyi Sándor felnőtt férfi 499 pont 69,3% 1. hely
Tamáskovics Gyula ffi senior 471 pont 65,4% 5. hely, összesített 1. hely
Zoboki Csenge kadett nő 357 pont 49,5 % 1. hely, összesített 2. hely

Modern pusztai íjjal lövők:
Szólya Imre felnőtt ffi 436 pont 60,5 % 9. hely, összesített 3. hely
Bicskeiné Csányi Mária senior nő 428 pont 59,4% 1. hely, összesített 2. hely
Kövecses Zsuzsanna senior nő 258 pont 35,8 % 5. hely, összesített 5. hely

Szeptember 26-án vasárnap a Gyulai várban a Bástyalövésben is részt vettek a Koppány küldöttek legbátrabb tagjai. Négy fős csapatban lehetett nevezni így idegenlégióst is fogadott a három bátor Koppány. A Bástyalövő csapat tagjai voltak, Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Forgács Luca és Balanyi Sándor. Egy- egy lőállásban 30 lövést adhattak le, a csapat tagjai döntötték el, hogy ebből ki mennyit lő. A Koppányok azt a taktikát választották, hogy mindenkinek volt 6 lövés lehetősége, de ha nem tudott egy adott célnál megbirkózni a feladattal, akkor nevezze meg, hogy ki az aki lelövi helyette a maradék darabszámú vesszővel a célt. A legtávolabbi célok meglövésével Sanyit bíztunk meg, aki ezt a megbízatást nagyon jól teljesítette. Ugyanis több helyen volt olyan feladat, hogy csak akkor volt 10 pontos a célba találás, ha a legtávolabbi célba legalább egy vessző benne van. A Koppányok ezen a megmérettetésen is remekül teljesítettek, mert 16 csapatból a 8. helyen végeztek.

2021. október 9-én a Koppányok is csatlakoztak a Magyar Íjász Szövetség által meghirdetett Íjászat Napja eseménysorozathoz. Rendhagyó versenyt szerveztek a Koppányok „Legyen az íjászat mindenkié” névvel. A verseny elnevezése teljes mértékben tükrözte a verseny jellegét, mert bárki indulhatott rajta, aki szeretett volna. Nem volt szükséges hogy legyen íjászfelszerelése, íjász előélete vagy bármilyen íjász tudása. Versenyregisztráció után, a Koppányok gyorstalpaló oktatása után már lehetett is majdnem úgy versenyezni, mint egy íjász. Hét célból álló pályán izgalmas kihívás volt a résztvevőknek, mind a nevezőknek mind pedig a Koppányoknak, mert ilyen program még sosem volt. Ismeretlen volt ez a fajta íjásztatás. A Jóisten is segítségére volt a programnak mert napsütéses szép időt adott. Délelőtt 10 órától, délután 3 óráig folyamatosan jöttek a vállalkozó kedvű íjász tanoncok, kicsik és nagyok, családok. Több mint 50 fő élt a lehetőséggel, ami sikeresnek mondható.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 08:25, hétfő | Helyi sport

A félegyházi birkózók ismét szép eredményt értek el

Kaposváron rendezték a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen a 12-13 éves ifjú birkózók adtak számot tudásukról.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.

2021. Október 01. 16:49, péntek | Helyi sport

Félegyházi triatlonosok az Ifjúsági Európa Bajnokságon Törökországban

Jó hírek érkeztek Törökországból! A magyar válogatottban szereplő Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos egyaránt bejutott a szombati „A” döntőbe.