Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 14. 10:45, kedd | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Szépen szerepeltek a Koppányok a Délalföldi Régió hetényegyházi íjászversenyén

Szépen szerepeltek a Koppányok a Délalföldi Régió hetényegyházi íjászversenyén

A Történelmi DAR VS 2016 harmadik állomását rendezték meg Hetényegyházán a HISZE történelmi íjászai.

A Délalföldi Régió Verseny-sorozatába beszámító íjászversenyen a rossz időjárási-előjelzések ellenére is sok íjász megjelent Hetényegyházán a Kalmár tónál. A festői környezet még a szakadó esőben is optimizmust csalt az íjászok szívébe.

Jó volt látni az esőkabát alól kikandikáló arcokat, a mosolyokat, a bőrig ázott embereket, a kemény fickókat, akik egy szál pólóban harcolták le a célokat és küzdöttek az égi áldással. Az ilyen szélsőséges esetekből derül ki, hogy kik azok az íjászok, kik azok az edzők, akik mindenre felkészültek, és felkészítik tanítványaikat is. Hiszen így derül ki, hogy mit tartalmaz az edzés. Van akinél íjászatot, de olyanok is akadnak, akik íjászattal fűszerezve edzenek. De vannak edzők, akik az íjászat mellett nagy hangsúlyt fektetnek a felkészítésre és így a tanítvány tisztában van az íjászat tudományán kívül más fontos tényezőkkel is. Mint például a mentális felkészítés, vagy éppen a szervezet napi ellátmánya étellel, vízzel, energiával. A külső körülmények kezeléséhez pedig megfelelő öltözet, réteges, védőruházat szükséges. Ugyanilyen fontos tényező a kitartás, a tűrés, és az akarat is - csakúgy mint minden sportban - az ilyen és ehhez hasonló tényezők leküzdésére.

A június 12-én megrendezett 3. DAR fordulón a fent felsoroltak közül mindenre egyszerre volt szükség nemtől függetlenül apraja-nagyjának egyaránt Hetényegyházán.

120 versenyző hősként állta a sarat és kitartóan harcolt a pontokért, hiszen fontos volt a végső elszámoláshoz az eredmény. 20 versenyző vélhetően cukorból volt, mert néhány lőállás után sorra beolvadtak a ködbe és feladták a versenyt.

A megnyitó még szemerkélő esőben kezdődött. Köszöntő beszédet mondott Molnár Pál önkormányzati képviselő, majd Kalmár József a Hetényegyháza történelmi íjászok vezére ismertette a verseny kimenetét. 21 db 2D-2,5D-3D célokon kellett bizonyítani ma ki a legjobb. Az időjárás befolyásolta ugyan a találati eredményeket, de vélhetően mindenkire egyformán szakadt az eső, így azonosak voltak a feltételek. Szerencsére kellemes meleg volt az eső ellenére is.

A verseny végeztével fél órával elállt az eső majd kisütött a nap. Mire a díjátadásra került sor, ragyogó napsütés, nyári kellemes meleg volt, így ez volt a küzdelmes nap koronája és az elért sikerek, valamint a kisorsolt támogatói ajándékok sokasága mellé joggal hozott mosolyt az emberek arcára.

A Turul Koppányok ezúttal 14-en neveztek a versenyre s ehhez mérten az eredmények sem maradtak el.

10-14 lány kategóriában Csáki Laura az egyébként Európabajnok Barta Viktória mögött 372 ponttal második, Horváth Katica pedig 361 ponttal harmadik lett.

Ugyanebben a korosztályban ifjú Lovas Ferenc hetedik lett.

14-18 lány kategóriában Csitári Nóra 236 ponttal harmadik lett.

30-50 nő kategóriában Kurucz Orsolya 321 ponttal harmadik lett.

30-50 kategóriában Szeibert Imre egyéni csúccsal, 460 ponttal, a szintén EB bajnokok mögött harmadik lett.

Csányi József a visszatért kibogozta a fonalat és 408 pontos szintén egyéni csúccsal hatodik lett.

Tóth Mihály 376 ponttal a 14. helyezést érte el.

18-30 kategóriában Keserű Szilvia 335 ponttal magabiztosan nyerte kategóriáját.

Ugyanitt Kiss János 421 ponttal remekelt és második lett.

Vadászreflexben Elekes Lajos 402 ponttal úgy lett első, hogy az ellenfelei közben föladták a versenyt, de ponteredménye nem hagy kétséget, hogy ellenfelekkel is hol állt volna a dobogón.

Szintén vadászreflexben Bense László 474 pontos kiváló eredménnyel fejezte be a versenyt.

A felnőtt nők között összesített harmadik legjobb eredménnyel Keserű Szilvia különdíjban részesült.

Dinnyés Gyula 407 ponttal negyedik.

Az első hat helyen álló Koppányok névsora, a sorozat összesített eredménye alapján:

Csáki Laura 2.
Horváth Katica 3.
Kurucz Orsolya 5.

Szeibert Imre 3.
Csányi József 6.

Keserű Szilvia 1.
Kiss János 2.

Elekes Lajos 1.
Bense László 1.
Dinnyés Gyula 2.

A sorozat főszponzora a Freddo Kft. A verseny végén az általa felajánlott íjász termékeket sorsolás útján osztották ki, ami nagy élmény az íjászoknak. Sok sok izgulással, ki nyer, de aki nem nyert is örömmel gratulált a szerencséseknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.