Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Február 17. 15:37, péntek | Helyi
Forrás: Tóth-Horti Zsuzsanna

Szépen és helyesen

Szépen és helyesen

A Batthyány Lajos Általános Iskola 12 tanulója jutott be a „NyelvÉsz” tanulmányi verseny megyei döntőjébe.

A Bendegúz Akadémia tanulmányi versenyein immár 24 éve váltható élményre a tudás. A diákok szeretik, mert nemcsak tudáspróbák, de sokszínűen fejlesztik az önállóságukat, kitartásukat és gazdagon jutalmazzák, elismerik a teljesítményüket. Barátságos versenylégkörben bizonyíthatnak és edződhetnek.

Az első megmérettetés az iskolai válogató volt. A „NyelvÉsz” megyei döntőjébe a Batthyány Lajos Általános Iskola 12 tanulója jutott, tájékoztatott a szervező tanító, Tóth-Horti Zsuzsanna.

Vass Izabella 2.a, Kiss Kornélia 2.z, Sörös Ferenc 2.z, Lengyel Réka 3.z, Juhász Eszter 3.z, Gácsi Zoé 4.a, Huszka Bianka Sára 4.a, Palásti Diána 4.a, Szólya Borbála 4.z, Hegedűs Jázmin 4.z, Nógrádi Lina 4.z, Berecz Áron 7.a.

Felkészítő pedagógusok: Bulyákiné Gubcsi Judit, Bokorné Varga Katalin. Halász Attiláné, Molnár Elvira, Nagy Sándor Zoltánné, Tóth-Horti Zsuzsanna

A február 24-i megyei döntőbe minden iskolából osztályonként maximum 3 fő juthatott. A megyei döntő feladatait a verseny bázisiskoláiban oldják meg a versenyzők. Minden résztvevő emléklapot kap, évfolyamonként az első 8 helyezett ajándékot és oklevelet.

Az országos döntőbe évfolyamonként minden megyéből és a határainkon túlról a legeredményesebb versenyzők jutnak, Budapestről a 2 legjobb, és további 10, az országban legjobb eredményt elérő versenyző. Az országos döntő május 13-án kerül megrendezésre Szegeden.

Forrás: Tóth-Horti Zsuzsanna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)