Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 04. 16:26, szerda | Helyi
Forrás: Barna Imre

II. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra

II. SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete 2016. május 8-án másodszor szervezi meg a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúráját.

A próbatétel nem kicsi, 214 kilométert kell 12 óra alatt tekerniük a vállalkozó szellemű bringásoknak, mégis komoly mezőny gyűlt össze már tavaly is, több mint 120 résztvevő birkózott a feladattal, idén pedig már most közel 200 nevezőnk van.

A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, annak közigazgatási határain kívül, alacsonyforgalmú közutakon. Kecskemétről indul, és oda is érkezik vissza, tulajdonképpen körberajzolja a várost, és a nap folyamán számos környező települést érint, köztük Kiskunfélegyházát is. A SZÉP Kihívás egyben felkészülés is a késő tavasszal, kora nyáron megrendezésekre kerülő egynapos Balaton-kerülésekre, ahol ugyanez a szimbolikus 200 km vár a résztvevőkre, azzal a különbséggel, hogy ott körülményesebb menet közben meggondolni magunkat, itt viszont tét nélkül tesztelheti le magát bárki, hiszen a kialakítás lehetővé teszi, hogyha valaki végzetesen elfáradna, kis pihenés után gyorsan visszaérhessen a túraközpontunkhoz. Kiskunsági Balaton-kerülés, tó helyett Kecskemét körül az alföldi rónákon.

A végén emléklapokat osztunk, illetve díjazzuk a legfiatalabb és legidősebb résztvevőket. Sorrendet nem hirdetünk, ezzel is kiemelve, ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett teljesítménytúra, ahol önmagunk legyőzése a cél. A véghezvitt hőstett értékét külön kiemeli, hogy a sikeres teljesítőket a Rióba készülő paratriatlon világbajnokunk, Boronkay Péter várja a túraközpontunkban egy meglepetéssel.

A Magyarvíz Kft. egy raklapnyi Primavera ásványvízzel készül az eseményre, a Félegyházi Pékség péksütivel vár mindenkit Kiksunfélegyházán, az Univer Coop Zrt. pedig müzli- és csokiszeletekkel segít a kalóriavisszapótlásban. De támogatóink között tudhatjuk még a Repro Balatont, a VT Veres Kft.-t, illetve a Szép Kerékpár Szaküzlet és Szervizt.

A civilizáció kényelméhez szokva keressük-kutatjuk folyamatosan a kihívásokat, hogyan lehet kipróbálni, mire képes a sokkal szélsőségesebb terheléshez tervezett testünk, hol vannak a határaink. Már száz kilométerre is azt gondolhatnánk, hogy nem hétköznapi elvetemültség szükséges hozzá, hiszen olyan, mintha valaki Kecskemétről Budapestre, egészen a Lánchídig tekerne, pedig kényelmes tempóban ez a lehetőség bárkiben ott lapul. Ezt megduplázni, mindössze 12 óra alatt, az már komoly sportteljesítmény, dicsőség, igazi kihívás, SZÉP Kihívás.

Hivatalos kiírásunk itt található: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/hir/szep-kihivas-kerekparos-teljesitmenytura-2016-hivatalos-kiiras

Ne feledd, május 8-a a Győzelem Napja. A Te győzelmedé, ott a helyed!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.