Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Május 01. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Szép eredményeket zsebeltek be a mezgés diákok a 2015/16-os tanévben is

Szép eredményeket zsebeltek be a mezgés diákok a 2015/16-os tanévben is

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény és Kollégium évről-évre sok remek szakembert nevel társadalmunk számára.

Mindezt ékesen bizonyítja a diákok egyes szakmai versenyeken elért kiváló eredménye is.

A Pék Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyt Budapesten rendezték meg, ahol a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézményt és Kollégiumot Trungel Vivien 3/11/H osztályos tanuló képviselte, aki 13. helyezést ért el.

A Pék-cukrász Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyt Székesfehérváron rendezték meg, ahol a Mezgét Balog Adrienn Kitti 3/13/D osztályos tanuló képviselte, aki a versenyen I. helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel „felszabadult”, kitűnő szakmunkás bizonyítványt szerzett.

Az Országos Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, mely idén a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény és Kollégiumban került megrendezésre két versenyző vett részt a 3/11/H osztályból. Dudás Zalán 6. helyezést, Balázs Dániel pedig 9. helyezést ért el.

Az Országos Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenyt idén – csakúgy mint a húsipari versenyt – a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézményt és Kollégium rendezte meg, két versenyző vett részt a 3/11/L osztályból. Kozma Ágnes III. helyezést, Dora Nóémi 10. helyezést ért el.

Az országos versenyeken résztvevő tanulók mindegyike „felszabadult”, kitűnő szakmunkás bizonyítványt szerzett.

A Szolnokon megrendezett Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak (SZÉTV) versenyén városunk mezőgazdasági iskoláját 4 tanuló képviselte a 12/B osztályból: Tinka Elvíra Cintia 5., Szabó Mária Terézia 6. helyezést ért el, míg Bíró Anna 14. és Kokovai Edit 15. helyezést ért el. A tanulók igazgatói dicséretben részesültek eredményeikért.

Szekszárdon a Csapó Dániel Emlékversenyen a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézményt 8 tanuló képviselte. A döntőn a következő eredményeket érték el: Dencs Tímea, Jéga-Szabó Adrienn és Pap Alexandra 1/13 élelmiszeripari technikus tanulók III. helyezést értek el, Tipity Henriett és Vass Norbert 11/B osztályos tanulók különdíjban részesültek.

A Kaposváron megrendezésre került Guba Sándor Emlékversenyen városunk mezőgazdasági iskoláját 3 tanuló képviselte a 9/A osztályból. Az „Alternatív jövedelemszerzés, vidékfejlesztés” szekcióban Varga Judit Györgyi különdíjban részesült, Kristóf Kitti pedig második helyezett lett.

A „Lótenyésztés, lótartás, lovas hagyományok” szekcióban Őri Márton harmadik helyezést ért el.

Mind a három tanuló tárgyjutalomban részesült. A kiskunfélegyházi mezőgazdasági iskola tanulói a 18 és 20 éves többi versenytársnak fiatal koruk ellenére méltó ellenfelei voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.