Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 19. 08:16, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Szép eredménnyel zárja az őszi szezont a Félegyházi Térségi Sportiskola U-14 „A”

Szép eredménnyel zárja az őszi szezont a Félegyházi Térségi Sportiskola U-14 „A”

Az őszi szezon végén, első helyen áll a Félegyházi Térségi Sportiskola U-14 „A” csapata.

A megyei bajnokság U-14-s korosztályú csapatok versenyében hibátlan teljesítményt tudhat maga mögött az FTSI U-14 „A” csapata.

A félegyházi fiatalok remek teljesítményt nyújtottak az ősz folyamán, nagy múltú egyesületek csapatait előzték meg. Balog Huba a csapat edzője értékelt az őszi szezon végén.

Nagyszerű eredményt értetek el a bajnokság során, a tízcsapatos mezőnyben mindenkit legyőztetek, hogyan értékeled az eltelt időszakot?

2008 óta edzősködöm az egyesületnél. Eddig csak gyerekekkel foglalkoztam, U9, U11, U13 és most az U14-es korosztállyal. Ezek a gyerekek évről évre bizonyítják tehetségüket, ami nagy szorgalommal is párosul. Ebben a csapatban már régóta benne van a jó teljesítmény lehetősége. A tavalyi évben is már látszott, hogy egyre érettebben, szervezettebben játszik a csapat.

Miben rejlik az U-14 „A” csapat ereje, 69 gólt rúgott a csapat, kétszer tudtak azellenfelek betalálni, miben kell fejlődni a csapatnak, hogy az élen tudjatok maradni?

Mindenekelőtt a fegyelmezettség. Próbálják maximálisan betartani azt, amit a mérkőzések előtt megbeszélünk, mindenki alárendeli a csapat érdekében a saját játékát. Fejlődni pedig mindig és mindenben lehet és kell is.

Kellemes helyzetben vagy a dicséret terén, de mégis kiket emelnél ki a csapatból, a góllövőlistát Makány Nándi vezeti 24 góllal, a bajnoki szünetben lesznek még feladatok (futsal, teremtornák)?

Igazából mindenkit ki kell emelni, mert egyformán veszi ki mindenki a részét a csapat játékából. Azért tegyük hozzá, hogy a góllövő lista első tíz helyén 5 félegyházi játékos van. Az ő góljaik is nagyon fontosak voltak. A szünetben természetesen részt fogunk venni különböző teremtornákon. A félegyházi utánpótlás labdarúgás jó úton halad, az utánpótlás korosztály az FTSI-hez került, még korai lenne ezt a döntést értékelni, várjuk meg a 2015-2016-s bajnoki évad befejezését.

További sok sikert kívánunk Balog Huba edzőnek és csapatának, érjék el céljaikat, szerezzenek örömet a labdarúgás kedvelőinek.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.