Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Február 14. 18:32, szombat | Helyi
Forrás: Szent István Plébánia

Szent István Templom hirdetései

Szent István Templom hirdetései

2015. február 15. - ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

1. Előkészítő tanfolyamot szervezünk azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.
2. Kedden az este 5 órakor kezdődő szentmisét templomunk énekkarának meghalt és élőtagjaiért ajánljuk fel. A szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti oltárképet.
3. Szerdán elkezdődik a Húsvétot előkészítő idő a nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap. Szentmisék lesznek reggel 7-kor és este 5-kor. A reggeli misében hamut szentelünk, és mindkét misén és jövő vasárnap minden szentmise végén lesz hamvazás.
4. Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végzünk, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor.
5. A filmklub következő vetítése pénteken az esti szentmise és a keresztút után lesz a Plébánián. Minden érdeklődőt hívunk és várunk.
6. A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, jöjjenek be a Plébániára!
7. Kérjük a kedves híveket, fizessék be egyházi adójukat. Az egyházi adó nyugdíjasok esetén 3000 Ft évente, míg az önálló jövedelemmel rendelkezők esetén 4000 Ft évente. Az egyházi adót be lehet fizetni a Plébánián és postai csekken, melyek az újságos asztalról elvihetőek.
8. A személyi jövedelemadó 2X1 % - ról mindenki maga rendelkezik. Az egyik 1 % a Katolikus Egyház javára a másik 1 % valamely civil szervezet, alapítvány javára ajánlható fel. Kérjük a kedves híveket adójuk 2X1 % - val támogassák ezeket a szervezeteket!
9. A szentmise végén a házasság hete eseményeként áldásban részesítjük a házas és jegyespárokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.