Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 04. 10:43, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Széna vagy Szalma fesztivál Tőserdőben!

Széna vagy Szalma fesztivál Tőserdőben!

Emberek! Kidoboltatik és kikiáltatik: Július havának elejébe eljő vala ismét a Tőserdőben az Széna vagy Szalmának ideje!

Az idei esemény a tavaly júliusban negyedjére is sikeresen megtartott Széna vagy Szalma című népi hagyományokon alapuló és a gyökerekhez visszatérő tartalmas és kulturális értékekben gazdag rendezvény folytatása kíván lenni. A rendezvény három napja alatt a folklór és a hagyomány lesz főszerepben, mely minden programunkban megnyilvánul.

Mindezek mellett célunk a természet, a helyi flóra és fauna bemutatása a Nemzeti Park munkatársainak segítségével. Tapasztalatunk szerint egyre inkább ez a természetes és autentikus közeg, szórakozási forma mozgatja meg leginkább az embereket, nem beszélve a mindenki által kedvelt vásári forgatagról, ahol szép, minőségi, érdekes és hasznos portékák találhatnak gazdára.

A rendezvényre a belépés 0-99 éves korig INGYENES.

Programjainkban igyekszünk minden rétegnek és generációnak elfoglaltságot és szórakozást nyújtani. A családosoknak a gyermekprogramokkal, báb- és szabadtéri színházzal, valamint előadásokkal, a fiatalabbaknak a színvonalas esti koncertekkel, táncházzal.

A nálunk fellépő előadók minősége, a programok sokszínűsége, illetve a több helyszínen történő események sokasága méltán nyerheti el ismét a környék, valamint a kistérség egyik legrangosabb rendezvénye jelzőt.

Reményeink szerint az eseményre idén is több ezren lesznek kíváncsiak a nyári hétvégéken amúgy is nagy számban látogatott Tőserdőben. A rendezvény összképét erősíti a táj, a Holt-Tisza part páratlan szépsége, a tölgyes erdő és a környezetbe helyezett kézműves kirakodók áradata, ami minden bizonnyal ismét különleges hangulatot kölcsönöz majd a helynek.

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos népzenéken kívül mai, fiataloknak szóló nagyszínpados koncertek, szabadtéri színház, bábszínház, mutatványosok, utcazenészek, lovasbemutatók és íjászkodás teszi sokszínűvé a nyári eseményt.

A rendezvény napjai alatt a Tőserdőbe vezető utakat lezárjuk, hogy kézműves standokkal és családokkal legyen teli a helyszín, ne pedig autókkal. Csak az ott élő üdülő tulajdonosoknak lehet majd behajtani a lezárt területre.
Arra törekszünk, hogy a hozzánk ellátogató valóban minőségi áruval találkozhasson, ezért szeretnénk kiszűrni a máshol oly divatos „kínai”, valamint a pár forintos műanyag termékeket. Ezért a rendezvény szervezői fenntartják a jogot arra, hogy a termékeket előzetesen megszemléljék, és ha az adott termék nem felel meg az általuk támasztott követelményeknek a vásárból kizárják. A feltételrendszer nem túlságosan bonyolult, a terméknek lehetőleg magyarnak és/vagy kézműves terméknek kell lennie.

Bővebb információ:

Templom-Halom Lakitelek Nonprofit és a TÖLGY Alapítvány, társszervezője Lakitelek Önkormányzata.

nfo@szenavagyszalma.hu

http://www.szenavagyszalma.hu/index.php/programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.