Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 31. 17:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: oxygenmedical.hu

Szemkörnyéki ráncok ellen

Szemkörnyéki ráncok ellen

A ráncok elkerülhetetlenek, de megjelenésüket késleltethetjük, mélységüket, láthatóságukat csökkenthetjük.

A ráncok elkerülhetetlenek, de megjelenésüket késleltethetjük, mélységüket, láthatóságukat csökkenthetjük. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza a szem környék ápolásának legfontosabb lépéseiről beszélt.

Huszonévesek is elkezdhetik A szemkörnyéki ráncok sajnos meglehetősen korán, már a harmincas éveinkben megjelennek. Éppen ezért a megelőzést már a húszas éveinkben érdemes elkezdeni, később pedig sokat tehetünk a halványításukért.

Néhány egyszerű trükkel és akár szakember segítségével sokat tehetünk a fiatalos tekintetért.

Az 5 legfontosabb lépés

  1. Használjunk fényvédő termékeket! Az arcunkon megjelenő ráncok nagy részét a káros ultraibolya sugarak okozzák. Éppen ezért érdemes már a reggeli indulás előtt legalább 15-ös fényvédő faktorú naptejjel vagy arckrémmel bekenni a kényes bőrt – ez az egyik leghatékonyabb megelőzési módszer.
  2. Viseljünk napszemüveget! A naptól való hunyorgás elmélyíti a szemkörnyéki ráncokat. Ez ellen jelent védekezést a valódi UV-védelemmel ellátott napszemüveg, amelyet lehetőség szerint minden szabadban töltött időszakban viseljünk.
  3. Hidratáljunk!A hidratáló termékek a szem környékének bőrét védik és ápolják. Ahogyan öregszünk, a bőrünk egyre kevesebb faggyú termel, amely természetes hidratálóként és fényvédőként is működik. Így tehát a speciális szemkörnyék ápoló krémek, gélek ezt a hiányt pótolják kívülről.
  4. Mondjuk le a dohányzásról! A cigarettázás kapcsán megvalósuló arcizomzat mozgások és a cigaretta káros anyagai együttesen öregítik a bőrt. Ha elhagyjuk ezt a káros szokást, javulni fog a bőr oxigén felvétele és lelassul a korábban felpörgött öregedési folyamat.
  5. Alkalmazzunk védő hatású anyagokat! 25 éves kor fölött érdemes éjszakai szemránckrémet alkalmazni. Beszerzéskor figyeljünk rá, hogy a termék tartalmazzon kollagént és A-vitamint – amelyek a ráncok kialakulása ellen hatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban