Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Február 07. 10:19, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

Ezernél több ember fordul meg naponta a félegyházi városi kórház járóbeteg szakellátásain és a gondozókban

Ezernél több ember fordul meg naponta a félegyházi városi kórház járóbeteg szakellátásain és a gondozókban – tudtuk meg dr. Körtvélyessy Andrástól. A Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatóját arra kértük: foglalja össze, melyek azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek helyben elérhetőek a félegyházi betegek számára. A továbbiakban pedig a Félegyházi Közlöny online és írott felületén részletesen is megismertetjük olvasóinkat az egyes szakrendelések, gondozók kínálta lehetőségekről, valamint bemutatjuk a szakembereket.
Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházbanSzéleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházbanSzéleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

Az igazgató elmondta: az elmúlt negyed év újdonságaként jelent meg a félegyházi intézményben a komplex nyiroködéma kezelés, amit jelenleg két gyógytornász végez, és tervezik a nyiroködéma rendelés elindítását is. A kórházban elérhető a sebészeti-traumatológiai, a proctológiai és általános belgyógyászati, az endokrinológiai, a diabetológiai, a gasztroenterológiai (beleértve a gyomor- és vastagbél tükrözést), a kardiológiai, a mozgásszervi rehabilitációs, az ortopédiai, a reumatológiai, a neurológiai, valamint a pszichiátriai szakrendelés és gondozás, továbbá a bőrgyógyászat, az urológia, a tüdőgyógyászati szakrendelés és tüdőgondozó, a fül-orr-gégészeti és audiológiai szakrendelés, a gyermekgyógyászat és gyermeksebészet, a 24 órás sebészeti ügyeleti ellátás, a laboratórium, a röntgen, az ultrahang, mammográfia (az emlő radiológiai vizsgálata) és keddenként citológiai szövetminta vételre is van lehetőség.

2013 februárjától működik az infúziós szoba, ahol fájdalomcsillapító, keringésjavító, gyulladáscsökkentő, infúziós kezelések történnek orvosi javaslat alapján, állandó szaknővéri felügyelet mellett.

Mint azt Körtvélyessy doktortól megtudtuk, a kórházban jelenleg 72 ágyon rehabilitációs ellátás történik – ebből 20 ágy kardiológiai 52 pedig mozgásszervi rehabilitációs – 127 ágyon pedig krónikus belgyógyászati ellátás van.

A gyógyfürdőben a fekvő- és járóbetegek mellett – a társadalombiztosítási ellátás terhére – bárkinek elérhetőek a magas színvonalú szolgáltatások: masszázs, iszappakolás, szénsavfürdő, súlyfürdő, vízi torna, víz alatti vízsugármasszázs, valamint a fizikoterápiás eljárások szinte teljes palettája. Rendelkezésre áll terápiás pontlézer és lézerzuhany, Bemer pulzáló elektromágneses terápia, ultrahang, interferencia, kis- és középhullámú elektrokezelések, TENS, és négyrekeszes galvánáram kezelés is, a gyógytornászok pedig többek között általános gerinc, izomerősítő, keringésjavító, tartásjavító, scloriosis és intim tornára várják gyógyulni vágyókat.

A kórház területén, a gyógyászati egységben található a Róna Kincse gyógyfürdő, ami nátrium-hidrogénkarbonátos, magas metakovasav tartalmú gyógyvizével mind a degeneratív gerinc- és ízületi betegségekben, mind a krónikus gyulladásos elváltozásokban szenvedő betegek számára kiváló hatású, de megelőző jelleggel feltöltődésre, pihenésre is jó szívvel ajánlható. A gyógyfürdő orvosi beutalás nélkül is a lakosság rendelkezésére áll hétköznapokon és szombaton 16-tól 19 óráig.

T.T.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit