Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 02. 15:13, kedd | Helyi
Forrás: - Ónodi Árpád -

Székelyföldre látogatott a Padkaporos Táncegyüttes

Székelyföldre látogatott a Padkaporos Táncegyüttes

A 15 éve fennálló Padkaporos Táncegyüttes régi álma vált valóra 2014. augusztus 18-24-ig, ugyanis a magyar népzene és néptánc egyik legjelentősebb bölcsőjébe látogathatott.

A 15 éve fennálló Padkaporos Táncegyüttes régi álma vált valóra 2014. augusztus 18-24-ig, ugyanis a magyar népzene és néptánc egyik legjelentősebb bölcsőjébe látogathatott.
A csoportnak támogatás híján még soha nem adatott meg, hogy eljusson Székelyföldre, így érthetően eseménydúsan telt kirándulás, hiszen mindent látni szerettek volna az utazók.

Az egy hét leforgása alatt eljutottak Csiksomlyóra, Csernátonba és Kézdivásárhelyre, keresztet állítottak a Nyerges Tetőn, felléptek a Perkői Szent István ünnepen és a Hargitafürdői Borvíz Napokon, valamint a helyiekkel közös táncházat szerveztek Kászonban. Barátságot kötöttek a táncosok a kézdiszentléleki Perkő, a kédziszentkereszti Tisztás és a kászoni Eszterlánc néptáncegyüttesekkel a további együttműködés reményében. A csapat többször is meglátogatta a kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthont, ahol dr. Ónodi Izabella és Gulyás Réka iskolakezdési ajándékcsomaggal, Szabó András és barátai pénzadománnyal, a táncosok pedig közös gyermektánccal kedveskedtek a kis lakóknak.

Örömmel tettek eleget a Magyar Pálos Rend Hargiatfürdői Plébánia meghívásának is.
Életre szóló élményeket és csodálatos utazást köszönhet a csapat dr. Ónodi Izabellának, Szabó Andrásnak és a Petőfiszállási Szabó Tüzépnek, a Sorsocskák Alapítvány adományozóinak és a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesületnek, akik önzetlenül támogatásukkal segítették a Padkaporos Táncegyüttes e régóta dédelgetett álmának beteljesülését.
Az utazáson képviseltette magát néhány fővel a Petőfiszállási Nagycsaládosok Egyesülete, a Petőfiszállási Római Katolikus plébánia ministránsai és a Magyar Pálos Rend.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok